İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink Anılıyor

19 Ocak 2007’de suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 19 Ocak’ta anılacak. Hrant Dink için hem Türkiye’de hem de yurtdışında etkinlikler düzenlenecek.Dink için Pazartesi günü yurtiçinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Çanakkale ve İskenderun’da, yurtdışında Lyon, Viyana, Massachusets, Ottawa, Toronto, Los Angeles, Perlin, Brüksel ve Paris’te  etkinlikler düzenlenecek.

İstanbul
Hrant Dink anması İstanbul’da saat 13.00’te Taksim’de buluşmayla başlayacak. Taksim’de başlayan yürüyüş Agos Gazetesi’nin önüne kadar sürecek. Agos’un önünde saat 15.00’te anma gerçekleşecek.
Anma için çağrı yapan Hrant’ın Arkadaşları yaptıkları çağrı videosuyla şu mesajı paylaştı:
“1915’in yüzüncü yılı, Hrant Dink cinayetinin örtülmesinin, delillerin karartılmasının, katillerin korunup kollanmasının, devlet içindeki cinayet sorumlularının gizlenmesinin, mahkeme adına müsamere yapılmasının sekizinci yılı.” 
İstanbul’da ayrıca bugün (Cuma), Cumartesi ve Pazar günü etkinlikler gerçekleşecek.
Bugün Özgürlük ve Dayanışma Partisi saat 19.30’da Kenter Tiyatrosu’nda Hrant’ın ışığında geleceği kurmak’ başlıklı bir toplantı düzenleyecek. Etkinlikte Bilge Seçkin Çetinkaya, Burhan Sönmez, Ercan Kesal, İsmail Saymaz, Masis Kürkçügil, Nedim Şener, Sayat Tekir ve Yetvart Danzikyan konuşacak.
Yeşil Ev’de saat 19.00’Da düzenlenecek, Hrant Dink Davası ve Hrant Dink cinayeti ışığında “Ayrımcılık ve Nefret Söylemi” konulu söyleşide gazeteci Murad Mıhçı ve gazeteci yazar Adnan Genç konuşmacı olarak katılacak.
Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe! Girişimi de 17 Ocak Cumartesi saat 16.00’da Cezayir Restoran’da Dink cinayeti davasının gidişatı ve adalet arayışının tartışılacağı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte Cengiz Aktar, Cüneyt Sarıyaşar, Eren Keskin, Garo Paylan, Melek Ulagay, Şenol Karakaş, Ufuk Uras ve Yetvart Danzikyan konuşacak.
Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği 18 Ocak Pazar günü İsmail Beşikçi Vakfı’nda saat 13.00’te  “Halkların Mücadelesi Ortaktır” başlıklı bir sempozyum düzenleyecek.
Ayrıca 19 Ocak Pazartesi günü 19.30 Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda, ‘Faşizme inat kardeşimsin Hrant’ demek için buluşulacak.
Ankara
Ankara’daki 19 Ocak’taki ortak anma programı şöyle:
* 13.00: Sakarya Caddesi’nde Hrant Dink ve Ermeni Soykırımı Sergisi yapılacak.
* 14.00: Birgün gazetesi önünden Sakarya Caddesi’ne yürüyüş.
* 14.30: TİYATROJ performans
* 15.00: Saygı duruşu
* 18.00: Sakarya Caddesi’nden Adalet Bakanlığı’nan meşaleli yürüyüş.
* 18.30: Adalet Bakanlığı önünde basın açıklaması.
Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi 17 Ocak Cumartesi “1915 – Hrant ve Adalet” konulu bir sempozyum düzenleyecek. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak olan sempozyum saat 15.00’te başlayacak.
Ankara Aka-Der Sanat, 17 Ocak’ta AKA-DER Kızılay Şubesi’nde saat 19.00’da şiir dinletisi yapacak.
18 Ocak’ta saat 11.00’de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde buluşacak olan ‘Öteki Bisiklet’ inisiyatifi, Ankara’nın sokaklarını Hrant Dink nezdinde öldürülen gazetecileri anmak için pedallayacak. Güzergahta Uğur Mumcu’nun sokağı, Bahriye Üçok’un evi, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı’nın sokağı var. Musa Anter, Turan Dursun, Metin Göktepe ve Çetin Emeç’le birlikte “buradayız ahparig” denecek.
İzmir
İzmir Yüzleşme Atölyesi, Hrant Dink’i bir dizi etkinlik yapacak.
16 Ocak Cuma saat 19.00: 19 Ocak’tan 19 Ocak’a: Belgesel gösterimi ve Ümit Kıvanç’la söyleşi
17 Ocak Cumartesi, saat 17.00: Vicdan Filmleri gösterimi ve Müzik dinletisi
Bursa
19 Ocak’ta Setbaşı Mahfel’de saat 18.00’de anma düzenlenecek.
Çanakkale
Hrant’ın Dostları Platformu 19 Ocak saat 19.00’da Çanakkale Saat Kulesi’nde buluşuk anma düzenleyecek.
İskenderun
19 Ocak saat 12.30’da Boyacılar Parkı’nda anma gerçekleştirilecek.
Lyon
17 Ocak’ta UGAB’ın düzenlediği Hrant Dink anma etkinliğinde Karin Karakaşlı son 20 yılda Türkiye’de Ermeni sorununa bakış konulu bir konuşma yapacak. Centre Culturel Alex Manoogian’da gerçekleşek etkinlik saat 16.00’da başlayacak.
Viyana
18 Ocak saat10.00’de Viyana Kilisesi’nde Hrant Dink anısına bir tören düzenlenecek.
Massachusets
MIT Ermeni topluluğu (MITAS) ve Bostonbul’un 18 Ocak saat 13.00’te başlayacak olan ortak etkinliğinde Hrant Dink cinayeti üzerine bir belgesel gösterimi yapacak.
Ottawa
18 Ocak saat 14.00’te Public Library Main Branch Auditorium’da Garod/ Longing – Hasret filmi gösterilecek.
Toronto
18 Ocak’ta Armenian Community Center’da gerçekleşecek etkinlikte Dink ailesi avukatlarından Fethiye Çetin konuşacak. Etkinlik saat 15.00’te başlayacak.
Los Angeles
İstanbul Ermenileri Derneği’nin düzenlediğiğ 18 Ocak saat 18.00’deki anma etkinliğinde Richard Hrair Dekmejian ve Taner Akçam konuşma yapacak.
Brüksel
21 Ocak’ta Yehudi Menuhin Center’da Avrupa Parlamentosu’nun katkılarıyla düzenlenecek anma etkinliğinde Rakel Dink, Paul Moraes ve Alexis Gavciyan konuşacak.
Paris
18 Ocak’ta Peniche Anako, Hrant Dink’i, öldürülmesinin 8. yılında bir müzik dinletisi ve toplantıyla anacak. Etkinlik saat 18.00’de Peniche Anako’da başlayacak.
23 Ocak’ta L’Assemblée Citoyenne des Originaires de Turquie (L’ACORT) ve Le Collectif du Rêve Commun’un (CRC) düzenlediği toplantıda Levent Şensever, Aris Nalcı ve Zara Nazarian konuşacak. Saat 19.00’da başlayacak toplantı Mairie du 10e – Salle des Fetes’de gerçekleşecek. (EA)
Bu haberde Agos’tan yararlandık.

Yorumlar kapatıldı.