İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’nın Washington elçisi: Ermeni Soykırımının gerçekleştiğine eminim

Fransız elçi şunları kaydetti: «Son dönemde yaptığım birkaç beyanatımın yanlış yorumlandığını ve benim güya Ermeni Soykırımının inkarını hukukileştirdiğim şeklini almıştır. Bu düşünce benim dışımdadır. Ermeni Soykırımını sadece Fransa resmen tanımamıştır, aynı zamanda ben kendim de, aktif bir Ermeni toplumunun bulunduğu, birçok arkadaşımın olduğu Marsilya kentinde büyüdüm. Osmanlı İmparatorluğunda Ermeni cefasının modern tarihin ilk soykırımı olduğuna her zaman emin oldum. Bu açıklamanın bu meseleye ilişkin sizde oluşmuş olabilecek her tip şüpheyi dağıtacağı umudundayım».

***
Fransa’nın Washington büyükelçisi Gérard Araud, son dönemde yaptığı Ermeni toplum çevrelerinde hoşnutsuzluk yaratan beyanatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Nouvells d’Arménie’nin verdiği haber göre; Amerikan Ermeni Davası Komisyonu (ANCA) Bşk. Ken Hachikian’a yönlik mektubunda Fransız elçi şunları kaydetti: «Son dönemde yaptığım birkaç beyanatımın yanlış yorumlandığını ve benim güya Ermeni Soykırımının inkarını hukukileştirdiğim şeklini almıştır. Bu düşünce benim dışımdadır. Ermeni Soykırımını sadece Fransa resmen tanımamıştır, aynı zamanda ben kendim de, aktif bir Ermeni toplumunun bulunduğu, birçok arkadaşımın olduğu Marsilya kentinde büyüdüm. Osmanlı İmparatorluğunda Ermeni cefasının modern tarihin ilk soykırımı olduğuna her zaman emin oldum. Bu açıklamanın bu meseleye ilişkin sizde oluşmuş olabilecek her tip şüpheyi dağıtacağı umudundayım».
Fransa Ermeni Davası Komisyonu (BFCA), Fransa’nın Washington Büyükelçisinin açıklamasını memnuniyetle karşıladığı ve Fransa tarafından daima ifade edilen tutuma uygun olduğunu belirtti.
ANCA Basın Sorumlusu Elizabeth Chuljian açıklamasında şunları kaydetti.«Ermeni Soykırımına ilişkin yorumları konusunda Elçi Araud’un açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı François Hollande ve selef  cumhurbaşkanları gününde Fransa, Türkiye’nin Ermeni Soykırımının inkarına son verilmesi amacıyla gerçekleştirilen uluslararası kampanyada verimli bir savaşçıydı. Ermeni Soykırımının 100. Yılının anılacağı bu yıl, onların temkinliliği ve aktif öncülüğü bu suça yönlik adalet gayreti meselesinde her zamankinden daha önemlidir. »
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.