İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘AİHM’nin kararı Ermeni soykırımı iddialarını tamamen bitirebilir’

İsmet Özçelik
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ‘28 Ocak’ta görülecek Perinçek davası için 3 siyasi partinin temsilcilerinden oluşan bir heyeti Strazburg’a gönderme kararı aldık. TBMM heyeti orada gözlemci olacak’ dedi…TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İsviçre aleyhine AİHM’de açtığı davada verilen kararın son derece önemli bir karar olduğunu bildirdi. Bu kararla Ermeni soykırımı iddialarının çöktüğünü kaydeden Çiçek, “İsviçre bu karara itiraz etmeyeceğini söylemişti. Ama ne olduysa oldu, sonradan karara itiraz etti… ” dedi.

***
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ‘28 Ocak’ta görülecek Perinçek davası için 3 siyasi partinin temsilcilerinden oluşan bir heyeti Strazburg’a gönderme kararı aldık. TBMM heyeti orada gözlemci olacak’ dedi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 28 Ocak’ta Strazburg’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) görülecek Perinçek-İsviçre davasını takip etmek üzere TBMM’den bir heyet göndereceklerini söyledi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in İsviçre aleyhine AİHM’de açtığı davada verilen kararın son derece önemli bir karar olduğunu bildirdi. Bu kararla Ermeni soykırımı iddialarının çöktüğünü kaydeden Çiçek, “İsviçre bu karara itiraz etmeyeceğini söylemişti. Ama ne olduysa oldu, sonradan karara itiraz etti. Ben İsviçre’nin bu tutumunu protesto etmiştim. İsviçre’ye yapacağım ziyareti iptal ederek tepki göstermiştim. Şimdi İsviçre’nin yaptığı itiraz AİHM Büyük Daire’de görüşülecek. Burada verilecek karar çok çok önemli” dedi.
KARAR İDDİALARI BİTİREBİLİR
28 Ocak’ta Strazburg’da AİHM Büyük Daire’de görüşülecek Perinçek-İsviçre davasına ilişkin Çiçek şunları söyledi: “28 Ocak’taki duruşma tarihi önemde. Büyük Daire’nin vereceği karar Ermeni soykırımı iddialarını tamamen bitirebilir. Ermeni diyasporası da bu nedenle telaş içinde. Biz TBMM olarak da gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 28 Ocak’ta görülecek dava için 3 siyasi partinin temsilcilerinden oluşan bir heyeti Strazburg’a gönderme kararı aldık. TBMM heyeti orada gözlemci olacak.”
TBMM olarak Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını, yabancı heyetlerle yaptıkları görüşmelerde bu konuyu gündemlerinin ilk sırasına koyduklarını belirten Çiçek şöyle konuştu: “İkili görüşmelerimizde Türkiye’nin Ermeni soykırımı iddiaları konusundaki tezlerini anlatıyoruz. Muhataplarımıza bu konudaki belge ve bilgileri aktarıyoruz. Diğer ülkelerin parlamentoları nezdinde girişimlerde bulunuyoruz.”
PERİNÇEK’İN YASAĞI
Cemil Çiçek, 28 Ocak’ta AİHM Büyük Daire’de yapılacak duruşmada görüşlerini açıklamak için Doğu Perinçek’in de çağrılı olduğunun, ancak yurt dışına çıkış yasağının bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, “Bu konuyu da yakından takip ediyorum” karşılığını verdi.
TBMM 24 NİSAN’DA ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANACAK
TBMM 24 Nisan’da özel gündemle toplanacak ve Ermeni soykırımı yalanıyla ilgili olarak milletvekillerine bilgi verilecek. Bu konuda son yıllarda yapılan çalışmalar ve yaşanan gelişmeler anlatılacak. Bu arada TBMM, yurt- dışı görevlere giden milletvekillerini de kampanyanın içine dahil etti. Yurtdışına gidecek milletvekillerine Türkiye’nin tezlerini anlatan 6 dilde basılmış broşürler verileceği ve muhataplarına iletmeleri sağlanacağı öğrenildi.

Yorumlar kapatıldı.