İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni yalanlarına Çanakkale’den cevap verilecek

Ermeni yalanlarına Çanakkale’den cevap verilecekTürkiye, Ermeni lobisinin 24 Nisan atağını, aynı gün dünya liderlerini Çanakkale’de misafir ederekboşa çıkaracak. Ermenİ lobisi, 24 Nisan’da 1915 sözde soykırımı yalanının 100. yılını bahane ederek dünyayı ayağa kaldırmayı planlarken Türkiye’den karşı hamle geldi. 24 Nisan’da tüm devlet başkanları Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü dolayısıyla Türkiye’ye davet edildi.

Anlamlı seçim
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’le düzenlediği toplantıda konuyla ilgili açıklama yapan Tayyip Erdoğan, “24 Nisan’da Aliyev kardeşimizle Çanakkale’de olacağız” dedi. Aliyev de böyle önemli bir etkinlik için 24 Nisan tarihinin seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.              
Haber: Fatih Erboz
Ermeniler’in bu yıl 24 Nisan için hazırlandıkları 1915 olaylarının 100. yıldönümü etkinliklerine, Türkiye ve Azerbaycan’dan “Çanakkale misillemesi” geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, ikili görüşmelerin ardından Aliyev ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, bu yıl 24 Nisan’da, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü çerçevesinde, Çanakkale’de uluslararası bir zirve planlandığını açıkladı. Erdoğan, Aliyev’in de katılacağı etkinliğe, tüm dünya liderlerinin de davet edileceğini söyledi. İlham Aliyev de, Çanakkale Savaşı’nın 100. yıl dönümü etkinliği için 24 Nisan’ın seçilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Aliyev, “Bu manidar tarihin seçilmesi nedeniyle teşekkür ederim” dedi.
Yukarı Karabağ sorunu
Erdoğan, ikili görüşmede Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde dünden bugüne nereye gelindiğini, bölge sorunların masaya yatırıldığını, atılacak adımların değerlendirildiğini anlattı. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Azerbaycan ile askeri, siyasi, ekonomik, ekonomik gibi tüm ilişkileri çok daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancını dile getiren Erdoğan, siyasi noktada Türkiye-Azerbaycan arasında herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını, askeri alanda işbirliğinin artarak devam ettiğini ifade etti. Yukarı Karabağ, sorunun çözümü müzakerelerinde gelinen aşamadaki son bilgileri de Aliyev’den aldığını anlatan Erdoğan şöyle dedi: “Görünen o ki maalesef MİNSK üçlüsü burada hala kararlı bir adım atmamak suretiyle bu süreç bir oyalama taktiği ile geçiştiriliyor. Burada verilmiş olan uluslararası kararlar olmasına rağmen bu sürecin böyle hala oyalama taktikleri ile sürdürülmesi üzücüdür. Yukarı Karabağ sorunun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü içinde barışçıl yollardan çözülmesi konusunda Azerbaycan’a desteğimiz aynı kararlılıkla devam edecektir.”
Bizim için büyük şeref
Bu yıl G-20’nin Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşeceğini anımsatan Erdoğan, “Bizim hakkımız olan bir yetkiyi bu noktada Azerbaycan için kullandık. G-20’de bu yıl Azerbaycan da bizim davetlimiz olarak yerini alacak” dedi. 2015’in Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Erdoğan, 24 Nisan için birçok devlet başkanlarına davet çıkarıldığını belirterek, Aliyev ile 24 Nisan’da beraber olacaklarını kaydetti. İlham Aliyev de, bugün dünyada Türkiye ve Azerbaycan kadar birbirine bağlı ve yakın başka ülkeler olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bu birliği tescilleyen birçok şey var. Bunlardan biri de Türkiye, G-20’ye Azerbaycan’ı davet etti. Bu bizim için büyük şereftir.

Yorumlar kapatıldı.