İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Yeşilköy Kilisesi bürokrasiyi aşamıyor’

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, kilise projesini Meclis gündemine taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye’de ilk kez devletin kilise inşası için tahsis edildiğini söylediği arazinin, 2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Süryani cemaatine tahsis edildiğini belirtti. Ayaydın, üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçmeyen kilise projesini Meclis gündemine taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde gayrimüslim cemaatlerle bir araya gelen Başbakan Davutoğlu’nun, kilise inşası için arazi tahsis edileceği konusunu dile getiriliş usulünü eleştiren Ayaydın, “Bu gayrimüslim insanlar ülkemizin eşit, değerli birer vatandaşıdır. Bir Müslüman vatandaş, ülkemizde hangi hakka sahipse gayrimüslüm vatandaşlarımız da aynı haklara sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti gayrimüslim vatandaşlarımızın da devletidir ve bu cemaatler ülkemizin zenginliğidir. Dolayısıyla geç kalınmış bir doğruyu yapmak ne kadar güzelse, Süryani Kadim Cemaati’ne kilise yapımı için arazi tahsisini lütufmuş gibi sunmak da o kadar haksızlıktır” dedi.
‘3 YIL ÖNCE TAHSİS EDİLMİŞTİ’
Başbakan’ın sözünü ettiği arazinin 3 yıl önce Süryani cemaatine tahsis edildiğini ileri süren Ayaydın, “Başbakan’ın sözde müjdeyle bahsettiği arazi zaten 2012’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce tahsis edilmiş cemaate. Başbakan’ın haberi bile yok demek! Kilise projesi yıllardır Anıtlar Yüksek Kurulu’na takılmış durumda” ifadesini kullandı. Ayaydın, geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle Meclis’e bir soru önergesi vererek kilise projesinin neden sonuçlandırılmadığının yanıtlanmasını istemişti. Aydın Ayaydın
CHP, Emniyet’in ‘plastik mermi’sini Meclis’e taşıyor
GEZİ eylemlerinde yaralanan bir vatandaşın avukatının başvurusu üzerine, Emniyet’in eylemlerde boya dolu plastik mermi atan FN-303 silahlarının kullanıldığını ilk kez açıklaması gündeme bomba gibi düştü. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, plastik mermili silahların kullanıldığı gerçeğini Emniyet’in uzun süre inkâr ettiğini belirterek “Aslında Gezi olaylarında polis hem öldürücü silahları kullandı, hem de diğer biber gazı türü maddeler de kurallarına uygun kullanılmayarak insanların yaşamını tehdit eder hale getirildi. Bu konuda CHP olarak verdiğimiz tüm önergeler AK Parti’nin oylarıyla reddedilmiştir. Son gelişmenin ardından plastik mermi itirafını önergelerimizle Meclis’in gündemine taşıyacağız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.