İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Perinçek’le konuştum mahkemeye katılmalı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Perinçek’in Ermeni tezlerine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) 28 Ocak’ta görülecek davasını da değerlendirdi… Doğu Perinçek’in 28 Ocak’ta Strasbourg’daki mahkemeye katılmasını ben de arzu ediyorum. Kendisine telefonda da söyledim. Türkiye olarak davaya tarafız. Tezlerimizi yazılı olarak verdik, sözlü olarak da vereceğiz. Bana göre katılması lazım. Son sözü mahkeme verecek. İP Genel Başkanı Perinçek, 1915 olaylarıyla ilgili İsviçre’de yaptığı konuşmalarda, “Ermeni soykırımı iddialarını reddettiği” gerekçesiyle bu ülkede 2007’de çeşitli mahkûmiyet cezalarına çarptırıldı ve bu cezaları temyiz mahkemesi tarafından da onanınca 2008’de AİHM’ye başvurmuştu. Perinçek’in Strasbourg’daki mahkemeye katılabilmesi için Ergenekon davası kapsamında hakkında bulunan yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması gerekiyor.

***
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Perinçek’in Ermeni tezlerine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) 28 Ocak’ta görülecek davasını da değerlendirdi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara’da beş gündür devam eden, 227 büyükelçinin katıldığı Büyükelçiler Konferansı’nın son gününde Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü için düzenlenen Çanakkale oturumunda konuştu. Büyükelçilere, “Türkiye’de düzenlenecek etkinliklere katılımın en üst düzeyde olması konusunda gayret gösterin. Bu etkinlikleri en kapsamlı şekilde duyurun. Savaştan doğan barış temasını işlemek için size çok önemli görevler düşmektedir” diye seslenen bakan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Ermeni tezlerine ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) 28 Ocak’ta görülecek davasını da değerlendiren Çavuşoğlu şunları söyledi:
TERÖRÜN ZAMANI OLMAZ: Lanetle bu terör saldırılarını kınıyoruz. Paris’teki terör saldırısı gösteriyor ki terörün ne zaman nereden geleceği belli olmaz. Ülkemizdeki PKK’nın da terör faaliyetlerini durdurmadığı malumunuz.
EĞİT-DONAT SÜRECİ: Suriye’yi bölmek isteyen gruplar var. Hava saldırılarının terör örgütünü durdurmadığı ortaya çıktı. ABD ve müttefiklerimizle terörle mücadelede hangi adımları atabiliriz, bunları konuşuyoruz.
DAVAYA TARAFIZ: Doğu Perinçek’in 28 Ocak’ta Strasbourg’daki mahkemeye katılmasını ben de arzu ediyorum. Kendisine telefonda da söyledim. Türkiye olarak davaya tarafız. Tezlerimizi yazılı olarak verdik, sözlü olarak da vereceğiz. Bana göre katılması lazım. Son sözü mahkeme verecek
PERİNÇEK DAVASI
İP Genel Başkanı Perinçek, 1915 olaylarıyla ilgili İsviçre’de yaptığı konuşmalarda, “Ermeni soykırımı iddialarını reddettiği” gerekçesiyle bu ülkede 2007’de çeşitli mahkûmiyet cezalarına çarptırıldı ve bu cezaları temyiz mahkemesi tarafından da onanınca 2008’de AİHM’ye başvurmuştu. Perinçek’in Strasbourg’daki mahkemeye katılabilmesi için Ergenekon davası kapsamında hakkında bulunan yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması gerekiyor. Perinçek, bu kapsamda yasağın kaldırılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu ancak bu konuda henüz bir karar verilmedi.

Yorumlar kapatıldı.