İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atina Sintagma meydanında o bildiri okundu

İşçi Partisi, sözde Ermeni soykırımını kabul etmeye hazırlanan Yunan meclisi önünde bildiri okudu.Talat Paşa Komitesi, Yunus Soner başta olmak üzere üç üyesiyle bu yasadışı yasağı deldi ve Atina’ya hareketinden önce ilan ettiği gibi “Soykırım yasası emperyalist bir yalandır” diyen bildirisini Sintagma Meydanı’nda okudu… Yunan Parlamentosu’nun Ermeni soykırımını inkar etmeyi suç sayan yasayı kabul etmesini protesto etmek ve Yunan kamuoyunu bilgilendirmek için 16 kişililk heyetle Atina’ya giden Talat Paşa Komitesi daha ilk saatlerden itibaren engellemelerle karşılaştılar… Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yaşanan sorgu sürecinde heyete herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Sabaha kadar havaalanında tutulan heyet, sabah 07.00 uçağıyla Türkiye’ye gönderildi.

***
İşçi Partisi, sözde Ermeni soykırımını kabul etmeye hazırlanan Yunan meclisi önünde bildiri okudu.Talat Paşa Komitesi, Yunus Soner başta olmak üzere üç üyesiyle bu yasadışı yasağı deldi ve Atina’ya hareketinden önce ilan ettiği gibi “Soykırım yasası emperyalist bir yalandır” diyen bildirisini Sintagma Meydanı’nda okudu.
İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, bugün Ankara’da yaptığı basın toplantısında, Yunanistan Parlamentosu’nun Ermeni soykırımını inkar yasasını protesto etmek için Atina’ya giden Talat Paşa Komitesi Heyeti’nden İşçi Partisi Uluslararası İlişikler Bürosu Başkanı Yunus Soner, Vardiya Bizde Platformu Ankara Temsilcisi ve TESUD Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Gönüldaş ile eşi Ümit Gönüldaş ve Avukat Murat Hattatoğlu’nun Yunanistan yetkilileri tarafından gözaltına alınmasını eleştirdi. Bolluk’un açıklaması şöyle:
İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı ve Talat Paşa Komitesi üyesi Yunus Soner  ve beraberindeki heyet, bütün engellemelere karşın “Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır” bildirisini Atina’nın Sintagma Meydanı’nda Parlamento binasının önünde  okudu.
Gözaltındalar Ama Suçlama Yok
Soner’in açıklamasını izleyen Yunan polisi, Yunus Soner ve beraberindeki Vardiya Bizde Platformu Ankara Temsilcisi ve TESUD Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Gönüldaş ve eşi Ümit Gönüldaş, Avukat Murat Hattatoğlu ve gazeteci Yorgo Kırbaki’yi gözaltına aldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yaşanan sorgu sürecinde heyete herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Sabaha kadar havaalanında tutulan heyet, sabah 07.00 uçağıyla Türkiye’ye gönderildi.
“Özel” Kontrolle Başlayan Engelleme
Yunan Parlamentosu’nun Ermeni soykırımını inkar etmeyi suç sayan yasayı kabul etmesini protesto etmek ve Yunan kamuoyunu bilgilendirmek için 16 kişililk heyetle Atina’ya giden Talat Paşa Komitesi daha ilk saatlerden itibaren engellemelerle karşılaştılar.
Talat Paşa Heyeti, Atina  Havaalanına ayak basar basmaz, Yunan görevliler tarafından “özel” bir kontrole tabi tutuldular.
Kontroller sonrasında heyet üyelerine Yunan görevliler tarafından basın açıklamasını Sintagma Meydanı’nda mı yoksa otelde mi yapacakları soruldu, meydanda yapılacağı yanıtı üzerine Yunan yetkilileri tarafından “Atina’ya giremeyecekleri ve 13.30 uçağı ile Türkiye’ye geri gönderilecekleri” belirtildi.
O Bildiri Sintagma Meydanı’nda Okundu
Ancak, haklı mücadelesinde ısrarlı olan Talat Paşa Komitesi, Yunus Soner başta olmak üzere  üç üyesiyle bu yasadışı yasağı deldi ve Atina’ya hareketinden önce ilan ettiği gibi “Soykırım yasası emperyalist bir yalandır” diyen bildirisini Sintagma Meydanı’nda okudu.
Yunan yetkililerinin yasakçı tutumları iki ülke arasındaki dostluğu zedelemekten başka  bir anlam taşımaz. Kaldı ki, Atina’ya giden Talat Paşa Komitesi dostça uyarılarda  bulunmak, Yunan halkını bilgilendirmek, soykırım yasasının emperyalistlerin bir oyunu olduğunu anlatmak için Atina’ya gittiğini açıklamıştır.
Yunanistan’ın Tutumu AİHM Kararına da Aykırı
Yunan yetkililerin bu yasakçı tutumları, antik demokrasinin beşiği olduğunu belirten Yunanistan’ın  demokrasi anlayışındaki zaafları ortaya sermiştir.  Ayrıca Yunanistan’ın da bağlı olduğu AİHM’nin İsviçre-Doğu Perinçek davasında Perinçek’i haklı bulan kararlarına da taban taban zıt bir tutumdur.
Talat Paşa Komitesi, Yunanistan’a ve Fransa’ya dostluk, barış götürüyor. Avrupa’ya beşiği olduğu demokratik devrimlerin değerlerini hatırlatıyoruz. Özgürlüklere saygılı olunmasını istiyoruz. İnsanlığın bu ortak değerleri ancak gerçekler temelinde korunabilir. Yunan Parlamentosu “Soykırım” kararlarını geri almalıdır. Komşuluğun gereği budur.
Sırada Strasbourg Var
Şimdi, sırada Strasbourg vardır. 28 Ocak 2015 tarihinde İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i haklı bulan AİHM’nin kararı AİHM Büyük Dairesi’nde görüşülecektir.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek başta olmak üzere Türkiye’den gidecek vatanseverler Avrupa’nın dört bir yanından gelecek Türklerle birleşerek AİHM’ de kazanılan zaferi AİHM Büyük Dairesi’nde perçinleyeceklerdir.
İşçi Partisi’nin ve Türk Milleti’nin bu mücadelesi Avrupa’daki bütün başkentlerde son soykırım yalanı  yasaları yırtılıp atılına dek sürecektir.
Yunan yetkililerinin de engelleme çabaları tarihe bir utanç olarak geçecektir.

http://www.kurultay.net/haber/isci-partisi-sozde-ermeni-soykirimini-kabul-etmeye-hazirlanan-yunan-meclisi-onunde-bildiri-okudu-2015-01-11.html

Yorumlar kapatıldı.