İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’nin Ankara Büyükelçisi, Ermeni soykırımı yalanı ile ilgili konuştu

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl yaptığı tarihi nitelikteki açıklamasının üzerine katkıda bulunacak şekilde, bu konuda ek tartışmaların, yansımaların ve eylemlerin gerçekleşmesini umuyoruz. 1915 olaylarının tekrar gözden geçirilmesinin, dönemin koşullarının tam ve dürüst şekilde kabulüyle sonuçlanmasını ümit ediyoruz.” dedi.

***
ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ermeni soykırımı yalanı ile ilgili konuştu, Amerika’nın tavrını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın taziye mesajını hatırlatan Bass, “tartışmaların, yansımaların ve eylemlerin bu doğrultuda gerçekleşmesini umuyoruz” dedi.
Amerika, Ermeni sorkırımı yalanının yüzüncü yıldönümde tavrını açıkladı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı taziye mesajını hatırlattı, “Bu doğrultuda tartışmaların, yansımaların ve eylemlerin gerçekleşmesini umuyoruz” dedi.
Sabah Gazetesi’ne konuşan Bass, gündemdeki konuları değerlendirdi. Bass’a Soykırım yalanıyla ilgili Amerika’nın tutumunda değişiklik söz konusu olup olmadığı soruldu. Büyükelçi Bass, sorkırım iddialarını destekleyici tavır aldı.
Bass, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl yaptığı tarihi nitelikteki açıklamasının üzerine katkıda bulunacak şekilde, bu konuda ek tartışmaların, yansımaların ve eylemlerin gerçekleşmesini umuyoruz. 1915 olaylarının tekrar gözden geçirilmesinin, dönemin koşullarının tam ve dürüst şekilde kabulüyle sonuçlanmasını ümit ediyoruz.” dedi.
John Bass, “Gelecek dönemde Türkiye-ABD ilişkileri nasıl olacak” sorusuna da yanıt verdi. Bu yıl ilişkilerin farklılaştığını belirten Bass, “farklılıkları azaltmak ya da en azından neden bu farklılıklara sahip olduğumuzu daha iyi anlamak için çalışmayı sürdüreceğiz.” dedi.
Bass, Fethullah Gülen’in-CIA ile ilişkisi ile ilgili bir soruya da “Komplo terorisi gibi görünüyor.” şeklinde yanıt verdi.
ulusalkanal.com.tr

Yorumlar kapatıldı.