İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Charlie Hebdo Kaldığı Yerden Devam Edecek

Saldırıya uğrayan Charlie Hebdo’dan Patrick Pelloux, “Dergi devam edecek çünkü onlar kazanamadı. Ölenler bir hiç uğruna ölmedi” açıklamasını yaptı. Bir sonraki sayı, 1 milyon kopya ile haftaya Çarşamba raflarda. Fransa’nın başkenti Paris’teki binası silahlı saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo gelecek hafta yayına devam edecek. Derginin yazarlarından Patrick Pelloux, iTele TV’de yaptığı açıklamada, “Dergi devam edecek çünkü onlar kazanamadı” dedi.

Dergi haftaya Çarşamba Fransa’da raflarda olacak. Her hafta 45 bin ila 60 bin arasında basılan dergi, bu kez bir milyon kopya basılacak.
Patrick Pelloux, “karikatüristler Georges Wolinski, Jean Cabut (Cabu) ve yayın yönetmeni Stéphane Charbonnier’in (Charb) bir hiç uğruna ölmediğini” söyledi.
“Müslümanlara karşı nefret duyulmamalı ancak Fransa yetkilileri köktencilik ile savaşmak için harekete geçmeli.”
Olay yerine ilk ulaşanlardan ve yaralı meslektaşlarını ve arkadaşlarını taşıyan Pelloux, yaşadıklarını, “Korkunçtu, hayatını kaybedenleri çoğu ‘infaz stilinde’ öldürülmüştü” diye anlattı.
“Diğerlerini kurtarabilmek bu sabah daha iyi hissettirdi.”
Aynı zamanda acil serviste çalışan Doktor Pelloux, saldırı saatinde başka bir toplantıdaydı. Pelloux, dergi çalışanlarının aldıkları tehditlerin ciddiyetinin de farkında olduğunu söyledi.
“Charb, Charlie Hebdo’nun tüm dünyadaki köktenciler tarafından hedef alındığını biliyordu. Biz ‘kağıt ve kalemli düşmanları’ydık.” (AS)

Yorumlar kapatıldı.