İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başkan Aydın, Noel Bayramı’nda Ermeni Aileyi Yalnız Bırakmadı…

Bulduğu her fırsatta toplumun tüm kesimi ile bir araya gelmeye gayret gösteren Belediye Başkanı Sami Aydın, ilimizdeki bir Ermeni aileyi ziyaret etti.Ermeni Kilisesi takvimine göre 6 Ocak’ta kutlanan Noel Bayramı dolayısıyla ilimizdeki Koçak Ailesi’ne konuk olan Aydın, kutsal günlerinde onları yalnız bırakmadı.

Daha önce de Nisan ayında kutlanan Paskalya Bayramı’nda Şahin Koçak ve ailesinin davetini geri çevirmeyen Başkan Aydın’a ziyaretinde; eşi Yurdagül Aydın, Belediye Meclis Üyeleri Emine Binnur Karaca, Şadiye Öztürk, Ayla Çetinel ve Gülhande Şaştım Er de eşlik etti. Aile ile bir süre sohbet ederek Noel Bayramlarını kutlayan Başkan Aydın, Koçak Ailesi’nin yurt dışında olan akrabalarını da telefonla arayarak bayramlarını tebrik etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Şahin Koçak, “Bayramımızda, cenazemizde, düğünümüzde ve özel günlerimizde her zaman bizim yanımızda olduğu için Başkanımıza çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Koçak’ın kızı Melisa Koçak ise tüm dünyada Noel Bayramı’nın kutlandığını ifade ederek; “Biz Anadolu Ermenileri olarak 6 Ocak’ta Hz. İsa’nın vaftiz edilmesini kutluyoruz. Belediye Başkanımız sağ olsun her davetimizde misafirimiz oluyor. Kutsal günlerimizde bizi yalnız bırakmıyor. Bizim her zaman yanımızda ve destekçimiz oluyor, bizi çok mutlu ediyor.” dedi.
Tüm Ermenilerin bayramını tebrik eden Başkan Aydın ise; “Biz aynı coğrafyada yıllardır birlikte yaşayan milletiz. Dinimiz, kültürümüz ve düşüncelerimiz farklı olabilir ama bizi bu toprağa bağlayan tarihimiz ve geçmişimiz var. Biz bu şehirde Ermeni, Müslüman, Alevi, Sünni, Kürt ve Çerkez hep birlikte kardeşlik içerisinde, huzur içerisinde, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu vesile ile kendilerinin mutluluklarını paylaşmak için buradayız. Bize gösterdikleri yakın alakadan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.