İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD: Radikal gruplar dini kalkan olarak kullanıyor

Hrant Kasparyan / Demokrat Haber
Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınayan İHD, radikal grupların terör yöntemleri kullanarak din ve inançları kendilerine kalkan haline getirdiğine dikkat çekti. İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi, Fransa’nın başkenti Paris’teki Charlie Hebdo mizah dergisine yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Saldırının kınandığı açıklamada, “Radikal grupların terör yöntemleri kullanarak din ve inançları kendilerine kalkan haline getirip bu yolla militan devşirmeleri ve saldırı eylemleri gerçekleştirmeleri 21.yüzyılın önemli bir sorunu olarak karşımızda durmaktadır” denildi.

İfade özgürlüğünün en temel insan hakkı olduğu vurgulanan açıklamada, saldırıda yaşamını yitiren 12 insanın yakınlarına başsağlığı dileklerine yer verildi.
Saldırıyı gerçekleştirenlerin insanlık değerleri ve insanlığın oluşturduğu inanç değerleri ile bağlılıklarından söz edilemeyeceği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Kamuoyuna yansıyan ilk bilgilere göre saldırıyı cihatçı diye tabir edebileceğimiz radikal islamcı militanların gerçekleştirdiği yönündedir.
İfade özgürlüğü en temel insan haklarındandır. Bunun yanı sıra çoğulculuğun dolayısıyla demokrasinin de temelidir. Paris’te bulunan bir mizah dergisinin çeşitli dini ve siyasi liderleri
karikatürize ederek eleştirmesinin karşılığında, dergi çalışanlarının silahlı saldırıya uğramaları ve katledilmeleri asla kabul edilemez. Bu eylemi gerçekleştirenlerin insanlık değerleri ile ve insanlığın oluşturduğu inanç değerleri ile bağlılıklarından söz edilemeyeceğini belirtmek isteriz.
“DEVLETLER RADİKAL ÖRGÜTLERİ DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇMELİ”
Bilebildiğimiz kadarı ile hiçbir din ve inancın bu tarz katliamları ve öldürme eylemlerini tasvip etmesi mümkün değildir. Radikal grupların terör yöntemleri kullanarak din ve inançları kendilerine kalkan haline getirip bu yolla militan devşirmeleri ve saldırı eylemleri gerçekleştirmeleri 21.yüzyılın önemli bir sorunu olarak karşımızda durmaktadır. IŞID isimli radikal dinci cihatçı ve soykırımcı örgütün Irak’ta Ezidilere, Asuri ve Süryanilere yönelik soykırım teşebbüsü, aynı örgütün Suriye/Rojava’da kendi öz yönetimlerini oluşturan Kürtlere yönelik saldırısı ve gerçekleştirdiği katliamlar insanlık vicdanında derin yaralar açmıştır. Bütün bunlara rağmen bu tarz örgütleri destekleyen veya bu örgütlerin ağır insan hakkı ihlallerine sebep olan eylemlerine göz yuman devletlerin ve hükümetlerin bu tutumlarını artık sona erdirmesi ve insan hakları değerlerine sahip çıkması gerekmektedir.
Paris’te gerçekleştirilen bu saldırı ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olduğu kadar, insanlığın yarattığı değerlerin terör yöntemleri kullanan radikal örgütler tarafından yok edilmesi tehlikesini de ortaya koymuştur.”
Kaynak: Demokrat Haber

Yorumlar kapatıldı.