İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeni tarihine de sahip çıkacağız’

Remzi Solmaz -Muradiye
Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan, tarihi Ermeni yapıları hakkında bilgi toplayan Muradiye Belediyesi Turizm Komisyonu, Saint Stefanos Kilisesi ve Saint Stefanos Manastırının da olduğu Dêr bölgesinde incelemelerde bulundu… Komisyon üyelerinden Mehmet Kuşçu, “Yıllarca Kürt halkının kimliği, kültürü ve dili inkâr edildiği gibi Ermeni kimliği de inkâr edilmeye devam ediyor. Kürt halkı olarak kendi kimliğimize, tarihimize nasıl sahip çıkıyorsak, bu topraklarda yaşamış diğer halkların da tarihi, kültürü ve mirasına da sahip çıkacağız” dedi.

Muradiye ilçesinde bulunan, tarihi Ermeni yapıları hakkında bilgi toplayan Muradiye Belediyesi Turizm Komisyonu, Saint Stefanos Kilisesi ve Saint Stefanos Manastırının da olduğu Dêr bölgesinde incelemelerde bulundu.
Komisyon üyelerinden Mehmet Kuşçu, “İlçemizde yaşamış olan onlarca medeniyetten kalan tarihi değerler var. Tarihi değerler yıllarca definecilerin tahribatına karşın, kalıntılarıyla bir dönemin taştan simgesi gibi varlığını korumaktadır” dedi. Yapılan incelemeler sonucu tarihi alanlarda kilise ve manastırlardaki hasarlarını tespit ettiklerini söyleyen Kuşçu, “Yıllarca Kürt halkının kimliği, kültürü ve dili inkâr edildiği gibi Ermeni kimliği de inkâr edilmeye devam ediyor. Kürt halkı olarak kendi kimliğimize, tarihimize nasıl sahip çıkıyorsak, bu topraklarda yaşamış diğer halkların da tarihi, kültürü ve mirasına da sahip çıkacağız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.