İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meclis, lobi için atağa geçecek

Nevin Bilgin
2015, 1915 olaylarının 100. Yıl dönemi olması sebebiyle Ermeni lobisinin Ermeni Soykırım iddiları ve lobilerini arttıracağı bir dönem olacak.1915 olaylarının 100.yılı olması nedeniyle Meclis ve Dışişleri Bakanlığı alarma geçti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’teki dış komisyonların başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya AB Uyum ve Dışişleri Komisyonu başkanları, Türkiye AB karma Parlamento Komisyonu başkanı ile uluslararası parlamenter asamblelerin Türkiye delegasyon başkanları katıldı. Soykırım iddialarının 100.yılı olması nedeniyle dünyanın pek çok ülkesinde Ermeni lobisinin başlatacağı atakları karşı Türkiye kapsamlı bir eylem planı yürütecek.

Şok faaliyetler yapılacak
Çiçek, meslektaşlarına mektup yazacak. Meclis’teki dış komisyon üyeleri lobi faliyetleri yapacak. AB Komisyon Başkanı Mehmet Tekelioğu, Türkiye’nin şok yaratıcı ve sürpriz olarak nitelendirilebilecek faliyetlerde bulunacaklarını söyledi.
Ermeni lobisi bastırıyor
Avrupa ülkeleri yanında ABD’de 2015 yılında özellikle Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir konu da 1915 olaylarının 100. yıl dönümü olması sebebiyle ABD’deki Ermeni lobisinin Türkiye aleyhtarı faaliyetlerini ve Obama yönetimi ile Kongre üzerindeki baskılarını artırması bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.