İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yılbaşı Hristiyan Geleneği İlanı

Afyonkarahisar’da çeşitli sivil toplum kuruluşları, kentin bazı noktalarındaki açık hava reklam alanlarına astırdığı ilanlarda, Yılbaşı kutlamanın Hristiyanlara ilişkin bir gelenek olduğu ve Müslümanların kutlamasının hata olduğuna dikkati çekti. Afyonkarahisar’da aralarında İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Ülkü Ocakları’nın da yer aldığı bir grup Sivil Toplum Kuruluşu, yılbaşını kutlamanın Hristiyan geleneği olduğuna dikkati çekmek amacıyla açık hava reklam alanlarına ilan verdi. Yılbaşı süslemeleri ve Noel Baba figürlerinin kullanıldığı ilanda, Hz. Ömer’in ‘Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz. Amelleriniz tartılmadan önce kendi amellerinizi tartınız’ sözüyle Noel Baba’nın ağzından ‘Biz Müslüman değiliz de kutluyoruz. ya siz sebep bizim bayramımızı kutluyorsunuz?’ ifadelerine yer verildi.

Kentin birkaç noktasındaki açık hava reklam alanlarında 2 gün duran ilan, gün içerisinde zamanı bittiği için kaldırıldı.
Konuyla alakalı konuşan İHH Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk, “Farklı kesimlere hitap eden sivil toplum kuruluşları olarak, böyle bir ilan vermek istedik. Yılbaşı kutlamalarıyla sosyal dokumuzun bozulduğunu görüyoruz. Gençliğimizin kültürünü korumak adına, sosyal dokumuzu korumak adına böyle bir ilan hazırlattık. Bu kampanyayı sadece Afyon’da yürüttük” diye belirtti .
Ensar Vakfı İl Temsilcisi İbrahim Turgut ise “Sivil toplum kuruluşlarının gençlik temsilcileri, çeşitli zamanlarda bir araya gelerek milli kültürün, manevi değerlerin korunması üzerine istişare yapmakda . Bu ilanlar da bu kapsamda asıldı. Gençlerimiz, yaşıtlarının dikkatini bu ilanlarla çekme çabası içindeler” diye açıkladı .
GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR
Murat ARISOY/ AFYONKARAHİSAR, (DHA) –
(Tür: Yurt)

Yorumlar kapatıldı.