İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan’ın Yeni Yıl kutlama mesajı

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan devlet televizyonundan yaptığı konuşmayla yurttaşların yeni yılını kutladı. Cumhurbaşkanı şunları söyledi: «Sevgili yurttalar! Geçen yılda seyrimize devam ettik, inşa etmeye devam ettik, toplum ve devlet olarak yenilenmeye ve gelişmeye devam ettik. 2014 yılı dünyada meydana gelen fırtınalı olaylarla dikkat çektik. Ne yazık ki bu fırtınalar henüz tamamıyla sakinleşmemiştir. Sadece bir yıl önce olayların bu hızda gelişeceğini ve ne kadar olumsuz sonuçları olabileceğini belki de çok az kişi tasavvur etmekteydi.

Ermenistan yönetiminin ilk sorunu halkımız ve ülkemizi bu fırtınalardan uzak tutmak,
Ermenistan ve Karabağ’ın barış, güvenlik ve istikrarını muhafaza etmek olmuştur. Hız kazanan farklı olumsuz eğilimlerden tamamıyla uzak durmak her zaman mümkün olmamaktadır, çünkü biz dünyanın bir parçasıyız. Ülkemizi ne kadar da ufak saysak, dünyanın bir parçasıyız.
Sevgili yurttaşlar!
Sınırlarımızda benzeri görülmemiş gerilim artışı geçtiğimiz yıla damgasını vurdu. Bu içinde yaşadığımız gerçekliktir. Ordumuz önüne koyduğu meseleleri onurla ve yüksek uzmanlık düzeyiyle çözmektedir. Bugün Yılbaşı bayram masaları etrafında onlara selametli bir hizmet dileyerek asker ve subaylarımızın şerefine içerek mutlaka kadeh kaldıracağız.
2015 yılına giriyoruz. Yıl tabii ki anlamlıdır. Büyük Mezalimin 100. Yıl dönümüne yönelik etkinlikleri münasibince gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Bunu hep birlikte haysiyetle yapacağız. Halkımızın kat ettiği bu kahramanca ve heybetli yolu vurgulayarak, hayatın ölüme karşı galebe çalmasını anacağız. Halkımızın gösterdiği sağ kalma, yeniden doğma ve kurtuluş irade ve çabasının altını çizeceğiz. Ermeni dehasının ülkesine ve dünyaya geçtiğimiz yüz yıl esnasında verdiği bereketli hasadın da altını çizeceğiz.
Sevgili yurttaşlar!
Dış hususlar bu veya o şekilde vücut bulabilir, ancak ailelerimiz ve ülkemiz için yapacaklarımız en önemlisi ve belirleyici olacaktır. Biz birçok şey yapabiliriz ve adım adım yapıyoruz. Görünür gelecekte açılacak yeni fırsatlardan yararlanarak ekonomimizi yeni koşullarda geliştireceğiz.
Özgür, güvenli ve müreffeh Ermenistan yönündeki yolumuza devam edeceğiz. Allâh’ın inayetiyle, yaşayarak ve yaratarak galip olmaya devam edeceğiz.
Yeni Yılınız ve Kutsal Noeliniz kutlu olsun».

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.