İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni taziyesinin perde arkası..

Ahmet Takan / ahttakan@gmail.com

“Tarihi açılım”, “2015’e ön hamle yaptı”,  “Tabuları yıkan lider” vs… başlıklarıyla yutturulmaya çalışılan yeni sinsi tezgaha daha ayrıntılı bir şekilde bakalım. Başbakan Recep Erdoğan’ın Ermeni torunlarına sunduğu taziye mesajının ardındaki gerçekleri daha iyi tahlil edelim. Tarih; 29 Ekim 2004. Yer; Roma.. Türkiye, Cumhuriyet Bayramı’nı ve, Cumhuriyetin 81. yılını kutluyor. Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Gül, “Avrupalı dostlarının” kuşatması altında Avrupa Birliği Anayasası’na imza atıyor.. Kimin gölgesi ve himayesinde?.. Fotoğrafa tekrar dikkatlice bakın; Müslümanların katledilmesi emrini veren Haçlı seferlerinin öncüsü Papa X. Innocenzio’nun heykeli altında. Vee!.. Tarih 23 Nisan 2014; Başbakan Recep Erdoğan yine Milli bir bayramda Türk Devletinin kuruluş temellerinin ve Milli Egemenlik ilanının yapıldığı anlamlı günde, Türk kanı içen Ermenilerin torunlarına taziyelerini sunuyor, hem de devletin resmi internet sitesinden.
Bütün bu olup bitenler basit birer tesadüf mü? Hayır!..

Sizleri yine biraz geri götüreceğim. AKP’nin ilk iktidar yılı 2002’ye..
Başbakan Abdullah Gül, Recep Erdoğan AKP Genel Başkanı, Ahmet Davutoğlu dış politikadan sorumlu Başbakan Baş Danışmanı.
Erdoğan’ı yasaktan kurtaracak, milletvekili ve Başbakan olma yolunu açacak sihirli formül çantada bekletiliyor. Ama bir şey lazım; Avrupa desteği… Onun da şartları var..
Okyanus ötesi ile yapılan anlaşmalar ile Recep Erdoğan geniş bir Avrupa turuna çıkıyor. Tek tek ziyaret edilen Avrupa liderlerine iki büyük tavizin sözü veriliyor; 1-Kıbrıs, 2-Ermeni meselesi… Her çıktığı kapıdan Erdoğan “okey” alıyor. Sonra bildiğiniz süreç… Rahmetli Rauf Denktaş’a yaşarken yapılan zulümler ve bugün Kıbrıs’ta gelinen nokta.. Bu arada Abdullah Gül Başbakan iken Ahmet Davutoğlu’nun  gizli görüşmelerle hazırladığı Ermeni açılımı ve futbol topu bahanesi ile yürütülen ve uç veren faaliyetler.
Kurulan sinsi tezgahın sonucunda Abdullah Gül Başbakan Cumhurbaşkanı oldu. Recep Erdoğan milletvekili Başbakan.. Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı..
Muhteşem üçlü “Avrupalı dostlara” o günlerde Ermenilerden özür dileme sözü vermişti. Büyük İsrail projesinin büyük Ermenistan aşamasında en kritik adımlarından biri daha 23 Nisan’da 2014’te atıldı. Özür dilemeye 5 dakika var!..
Erdoğan’ın taziye metni, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan Baş Danışmanlığı döneminde hazırlanan taslak metin. Ama bugün muhteşem 3’lünün saflarında kayma var. Davutoğlu, Erdoğan’a daha yakın siyaset çizgisini tercih edip Abdullah ağbisinden uzaklaştı, Erdoğan sonrası Başbakanlığı garanti etti gibi.
Bu satırları daha iyi anlayabilmek için bir de 16 Nisan Çarşamba’ya, Gül ile Erdoğan arasındaki iplerin  koptuğu geceye gidelim. Hatırlarsanız, 22 Nisan’daki ADSIZ’ta Abdullah Gül’ün Recep Erdoğan’a, “Etraflıca tekrar düşünün. Sizin aday olmanız halinde Türkiye’de çok büyük kaos ortamı yaşanabilir. Ülke sizin Cumhurbaşkanlığınıza şu anki şartlar çerçevesinde hazır değil” dediğini yazmıştım. Biraz daha ayrıntı(!) vereyim. O görüşmede, Gül, Erdoğan’a Cumhurbaşkanı olması için uluslararası desteğe de sahip olmadığını vurguladı. Haklıydı(!) Abdullah Gül. 30 Mart sonrasında Obama ve Avrupalı liderlerden kendisini tebrik eden olmamıştı.
Recep Erdoğan yakın çevresi ile istişare etti.Yurt dışında yaşayan Türklerden oy isteme bahanesi ile çıkacağı Avrupa turundan önce 2002’de verdiği sözlere nasıl sadık kalacağının  işaret fişeğini 23 Nisan 2014’te attı.
Bu arada, yakında bir yerlerden “Çin füzelerinden  vazgeçtik” haberlerini de duyarsanız sakın ha şaşırmayın!..
Gül-Erdoğan devlet görüşmesinin gerçekleşeceği(dün) saatten çok önce kaleme aldığım bu yazıda size son AKP kulislerini de aktarayım;
Başbakan Erdoğan’ın milletvekilleri ve diğer parti organlarıyla yaptığı toplantılarda Abdullah Gül’e kimin ne dediği ve neler konuşulduğu yakın isimler tarafından satır satır not ediliyor. Bu notlar doğrudan Gül’e iletiliyor. Erdoğan da bunu duyunca çok sinirlendi ve “Abdullah Bey AKP tabanına dayanıyor, burada siyaset yapıyor ancak hiçbir zaman bizimle aynı yolu yürümüyor. TÜSİAD’ın temsil ettiği zihniyet ile yol yürüyor” diye büyük tepki gösterdi.
Ayrıca, Erdoğan milletvekilleri toplantısında,  “Parti içinde kimin eksiklerini gördüyseniz, eleştirileriniz varsa, doğrudan bana yazın, özellikle paralel yapı ile ilişkili olanları çekinmeden anlatın. Özel kalem müdürüme talimat verdim mektuplarınızı onun aracılığıyla bana ulaştırın” diye talimat verdi.
Aldığım bilgilere göre, Erdoğan Köşk’te çalışacağı bürokratlar ve danışmanların listesini de tamamlamak üzere..
Hayırlara vesile olur İnşaalah!..

Yorumlar kapatıldı.