İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris’te Anadolu Kültür Merkezine Çirkin Saldırı

Fransa’nın başkenti Paris’te 25 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösteren Paris Anadolu Kültür Merkezi dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırganlar, merkezin kapı ve duvarlarına kırmızı sprey boyalarla, “Ermeni Soykırımı, özür ve tazminat için savaşın” yazdı.

Saldırının ardından konuşan Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Demir Fıtrat Onger, saldırının büyük olasılıkla Sözde Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yılı nedeniyle yapıldığını ifade etti.
 Onger, “Büyük bir olasılıkla 2015 ve 1915 olaylarının yüzüncü yılı yaklaşırken bazı aşırı gruplar daha şimdiden bazı etkinlikler yapmak namı altında gelip bizim Paris Anadolu Kültür Merkezi’nin vitrinlerine çeşitli sloganlar yazmışlar. Bunlar iyi şeyler iyi alametler değil. Daha 1915 olaylarının yüzüncü yılına girmeden bu gibi hareketler hiç olumlu değil. Belki bizim için daha kötü olayların bir sinyali olarak algılanabilir. Şimdiye kadar buna benzer birkaç olay olmuştu. Hatta bundan bir buçuk ay önce buna benzer bir-iki kere de benzer olay yapılmıştı. Biz sesimizi çıkarmadık. Çünkü dedik ki bu nihayet bu azınlıkların yaptıkları bir problemdir” dedi.
Olayların her geçen gün çığırından çıktığını da ifade eden Onger, “Fakat bugün artık biraz iş şiarından çıktı, gidip karakola şikayette bulunacağız. Bu arada da Fransız İçişleri Bakanlığı’nı da bilgilendireceğiz. Anadolu Kültür Merkezi biraz daha sıkı polis kontrolü altında olsun diye. Merkezimize yapılan bu menfur olayın nedeni bize göre, burada biliyorsunuz biz bunlarla ilgili olarak 1915 olaylarını bilgilendirme olarak Fransa Kültür Dernekleri Birliği logosu altında bazı bilgilendirme notlarının bulunduğu küçük kitapçıklar hazırlayıp dağıtmıştık. Bana kalırsa bu dağıttığımız kitapçıkların bir kısmı aşırı azınlık topluluklarının eline geçmiş ona reaksiyon olarak da olabilir diye düşünüyorum” dedi.

Yorumlar kapatıldı.