İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, Soykırım Yalanlarını Filmlerle Duyuracak

Ermenistan, 1915 olaylarının 100. yılı vesilesiyle sözde Ermeni soykırımı iddialarının uluslararası alanda daha fazla kabul görmesi yönündeki çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Türkiye ve Türk halkını hedef alan soykırım iddialarının uluslararası alanda tanınması alanında lobi çalışmalarıyla Batı ülkelerinin parlamentolarda düşük katılımlı oturumlarda geçirilen karar tasarıları haricinde başarı elde edemeyen Ermenistan, Ermeni soykırımı iddialarının tanınması yönünde çabalarını kültürel sahaya taşıyor. Erivan Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali, Ermenistan Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını işleyen filmlerin 2015 yılı içerisinde 20 ülkede gösterileceği programlar tertipleyecek.

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre sözde Ermeni soykırımı ile ilgili filmler, Şubat ve Haziran ayları arasında Fransa, Almanya, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Rusya ve Türkiye gibi ülkelerde gösterime konulacak.
Film gösterimleri çerçevesinde tarihçiler, film eleştirmenleri ve film yapımcılarının da katılacağı sözde Ermeni soykırımı temalı oturumlar da gerçekleştirilecek. 
Ermenistan, 2015 yılında soykırım iddialarına ilişkin olarak Ermenistan’da ve dünyanın birçok ülkesinde konser ve sergi gibi programlar da organize edecek.

Yorumlar kapatıldı.