İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demoyan: Türkiye bazı Ermeni çevrelerine girip 100. yıldönümü etkisizleştirmeye çalışıyor

Bugün düzenlenen basın toplantısında Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Müdürü Hayk Demoyan Türkiye ve ona destek veren kuvvetler tarafından Ermeni tarafının Soykırımın 100. yıldönümüne yönelik adımlarının etkisizleştirmeye yönelik net bir politika yürüttüğünü ileri sürdü. Demoyan’a göre bu politkanın iki yönü var, birincisi yürtdışında Diaspora veya Ermenistan tarafından atılan adımların etkisinin azaltmasıdır, ikincisi ise iç çelişkilerinin kışkırtmasıdır. Demoyan Türkiye’nin Ermenistan ve Diasporada etkisinin altında olan kişilerle işbirliğinde bulunarak Soykırım konusu devrilmeye çalıştığını söyledi.

Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Müdürü, Türkiye’nin politikasının amacı Ermenileri kurtaran adil Tüklerden bahsederek delillerin karıştırması olduğunu söyledi. Demoyan “Bu vizyonu zorlamaya çalışıyor 1.5 milyon Ermeniye ne olduğunu ise onlar için önemli değil, bu konuyu bir kenara bırakabiliyorlar” söyleyerek Ermenistan vatandaşları ve Diaspora Ermenileri herhangi bir Türk örgütü ile işbirliği yapmamaya çağırdı.
Sözüne devam eden Demoyan “Bana ırkçı veya cahil diyebilirler, ama ben bu örgütlerden onunun faaliyetleri Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütüldüğünü açık metinle söylüyörüm.
Burada tolerans, veya dostluk ilişkilerinden bahsetmeyi anlamsızdır. Türkiye eski Dışişlerı bakanı ve şimdiki başbakanı Diasporada kendileri ile işbirliği yapacak ve kendilerinin denetimi altında olan insanlar bulma niyetleri olduğunu çok net duyurdu” ifadelerini kullandı.
Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.