İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve Yayınevi davası ertelendi

Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 100. duruşmasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Ruhi Abat ve Varol Bülent Aral’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 21 Ocak 2015′e ertelendi… Mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Mahkemeye ulaştırılmayan belgelerin tekrar talep edilmesine ve bazı belgelerin de asıllarının adli emanete alınmasına karar veren heyet, bazı tutuklularla avukatların “kovuşturmanın genişletilmesi” yönündeki taleplerinin celse arasında değerlendirilerek karara bağlanmasına hükmetti.

***
Sanıklar Ülger, Yeşil, Aral ve Abat’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Ocak 2015’e erteledi.
Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 100. duruşmasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Ruhi Abat ve Varol Bülent Aral’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 21 Ocak 2015′e ertelendi.
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ülger, Abat ve Yeşil ile tutuksuz sanıklar Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Mehmet Çolak, Levent Ercan Gelegen, Adil Akçay, Adem Gedik, Hüseyin Yelki, Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım katıldı.
Tutuksuz sanıklardan Cuma Özdemir’in Darende Adliyesinden, Hamit Çeker’in de Elbistan Adliyesinden telekonferans sistemiyle duruşmaya dahil oldu. Adana F Tipi Cezaevinde kalan tutuklu sanık Varol Bülent Aral ise mahkeme heyetine 10 Aralık’taki duruşmada küfürlü sözler sarf ettiği gerekçesiyle dün olduğu gibi bugün de celseye dahil edilmedi.
Duruşmada, Abat ile bazı müdafi avukatların talepleri dinlendi. Abat, iddianamede “nakarat halinde pek çok yerde” geçtiğini belirttiği “Şerefsizlere ‘vur’ dedik, öldürmüşler” söylemine ilişkin bir ses kaydı varsa tarafına iletilmesini istedi.
Gazeteci yazar Nedim Şener’in “Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları” isimli kitabının dava dosyasına eklenmesini talep eden Abat, ayrıca davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar’ın özgür ve bağımsız iradesiyle tanık olmadığını ileri sürerek, Çınar’ın 12 kez farklı kişilerce tehdit ve şantaja maruz kaldığını iddia etti.
Çınar’ın 3 ifadesi nedeniyle 4 yıldır tutuklu bulunduğunu savunan Abat, Çınar’ın bahsettiği tarihlerde Tarsus’ta olduğunu, Malatya’ya hiç gelmediğini, bunların HTS kayıtlarının bulunduğunu ileri sürdü. Abat, iddianamenin “ülke aleyhine yapılan psikolojik harekat metni” olduğu iddiasında bulundu.
Kozmik odaların araştırılması gerektiğini belirten Abat, Ali Fuat Yılmazer hakkında iddialarda bulunarak, “Hem Tahşiye hem de Zirve made in Yılmazer” dedi.
Müdafi avukat Yasemin Hamamcı da İlker Çınar’ın tanık koruma programından çıkarılarak tutuklanmasını ve mahkeme huzurunda ifadesinin alınmasını talep etti.
Çınar’ın ifadelerinin “yalan” olduğunu iddia eden Hamamcı, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde bu davayı da ilgilendiren kararlar alındığını, TUSHAD (Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi) isimli örgütün olmadığı ve gizli tanık Adıyaman ile Çınar’ın ifadelerinin doğru olmadığı yönündeki kararlarının göz önüne alınarak, kamu vicdanını rahatlatmak adına müvekkili Abat’ın tahliyesini talep etti.
– Ara karar
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Mahkemeye ulaştırılmayan belgelerin tekrar talep edilmesine ve bazı belgelerin de asıllarının adli emanete alınmasına karar veren heyet, bazı tutuklularla avukatların “kovuşturmanın genişletilmesi” yönündeki taleplerinin celse arasında değerlendirilerek karara bağlanmasına hükmetti.
Adli kontrol kararı kapsamında elektronik kelepçe takılan tutuksuz sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Abuzer Yıldırım’ın adli kontrol kararının kaldırılması yönündeki taleplerinin reddine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Bülent Varol Aral’ın mahkeme heyetine yönelik tavırları nedeniyle esas hakkındaki savunmalara geçene kadar duruşmalara telekonferans yöntemiyle bağlanmamasını kararlaştırdı.
Eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Varol Bülent Aral ve İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat’ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, duruşmayı 21 Ocak 2015′e erteledi.
AA

Yorumlar kapatıldı.