İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kudüs Patriği şiddete karşı uyardı

Akif Altundaş
Papa Francis Noel mesajında Ortadoğu’da yaşanan şiddet olaylarına değindi.Roma Katolik Kilisesi’nin Kudüs Patriği, Beytüllahim’de düzenlenen Noel ayininde Gazze’nin yeniden imarına hız verilmesi çağrısında bulundu. Patrik ayrıca şiddetin yeniden ortaya çıkmasına karşı uyardı. İsrail geçtiğmiz yaz Gazze’yi yoğun şekilde bombardımana tabi tutmuş, binalar ve yollar enkaza dönüşmüştü. Hz. İsa’nın doğum yeri kabul edilen Beytllahim’deki ayinde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’da hazır bulundu. Katoliklerin Kudüs’teki ruhani lideri Patrik Fuad Twal Nativity Kilisesi’nde yaptığı konuşmada kutsal toprakların çatışma merkezine dönüştüğünün de altını çizdi.

Filistinli yetkililer, uluslararası toplumun Gazze’nin yeniden imarı için verilen maddi taahhütleri yerine getirmediklerinden yakınıyor.
Öte yandan Gazze Şeridi’nin güney sınırında İsrail ordusu ve Hamas milisleri arasında çıkan çatışmada bir Hamas üyesi yaşamını yitirdi.
İsrail kaynakları, sınır bölgesinde bulunan güvenlik güçlerinin Hamas keskin nişancılarının saldırısına uğradığını; İsrail ordusunun Hamas milislerine tank ve savaş uçakları ile buna karşılık verdiğini duyurdu.
– Akif Altundaş

Yorumlar kapatıldı.