İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fener Rum Patrikhanesi’nde Noel Ayini

Fatih’teki Fener Rum Patrikhanesi’nin bahçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi’nde noel ayini düzenlendi. Ayin için gelenler kilisenin girişinde bulunan alanda mum yakıp dua etti. Patrik Bartholomeos’un gelmesiyle birlikte ayin saat 09.00 sıralarında başladı. Kilise girişinde mum yakıp dua eden Bartholomeos, daha sonra ayini yönetmek üzere kiliseye giriş yaptı.

Yaklaşık 3 buçuk saat süren ayinde İncil’den bölümler okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi. Ayin nedeniyle Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerinden çok sayıda kişi kiliseye geldi.

Ayine katılanlar Noel nedeniyle kilise bahçesinde kurulan çam ağacının önünde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da kısa bir süre katıldı. Çıkışta konuşan Hazinedar, “Bu patrikhanede, Patrik Hazretleri bartholomeosun bizzat yönettiği bu ayine kısa bir süre katıldım. Hristiyan Ortdosk yurttaşlarımızın bayramlarını kutladım. Umarım yeniyıl tüm yurttaşlarımız için güzel bir yıl olur. Kardeşlik,barış, huzur dolu ve hiç şüphesiz büyüyen Türkiye’nin yükselen Beşiktaş’ın yılı olur diye diliyorum, umut ediyorum” dedi.
(FOTOĞRAF)
DHA
14

Yorumlar kapatıldı.