İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Irkçı afiş yarışmasının sonucu 16 Ocak’ta

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği ‘Anadolu’dan Kafkasya’ya Ermeni Zulmü’ afiş yarışmasının sonuçları 16 Ocak’ta açıklanacak.Agos’un yarışmayla ilgili konuştuğu Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Alev Çakmakoğlu Kuru, yarışmanın sonuçlarının açıklandığı gün olarak, 19 Ocak’ı seçmelerinin tamamen tesadüf olduğunu söylemiş, çıkan haberlerden sonra, Dink’in o gün öldürüldüğünün farkına vardıklarını iddia etmişti.

Kuru, yarışmanın gerekçesi olarak “her iki toplumun da büyük acılar yaşadığı bir dönem” derken, Ermenilerin bu acıları lobiler vasıtasıyla şimdiye kadar çok iyi ifade ettiğini, ancak Türklerin bunu başaramadığını söyledi.
Prof. Kuru, bir Türk olarak Anadolu’da Ermeniler tarafından öldürülen binlerce Türk’e, 42 Türk diplomatına ve Hocalı’da öldürülen 613 Türk’e daha çok üzülme hakları olduğunu ve bu sebeple böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade etmişti.
Dekanın, sonuçların açıklanma tarihini değiştireceklerine yönelik açıklamasının ardından, ‘Herkes Uyurken’ afiş yarışmasının sonuçları 16 Ocak’ta açıklanacak.
Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği ‘Anadolu’dan Kafkasya’ya Ermeni Zulmü’ afiş yarışması, hem tanıtım metninde kullandığı nefret söylemiyle, hem de sonuçların açıklanma tarihi olarak Hrant Dink’in öldürüldüğü 19 Ocak’ı seçmesiyle tepki toplamıştı.

Yorumlar kapatıldı.