İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Maritsa Küçük Davası

Hrant Kasparyan
İstanbul’un Samatya ilçesinde bir dizi yaşlı Ermeni kadına yapılan ve ağır şiddet uygulanan saldırıların birinde hayatını kaybeden Maritsa Küçük’ün öldürülmesine ilişkin davanın 12’inci duruşması, 25 Aralık 2014 Perşembe günü Çağlayan Adliyesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

28 Aralık 2012’de gerçekleştirilen Maritsa Küçük cinayeti ikinci yılını doldururken, geçen bunca zaman zarfında davada şüpheli sanık olarak yargılanan Murat Nazaryan’ın dışında herhangi bir fail ya da azmettiricinin açığa çıkartılmaması, cinayetin ardında örgütlü profesyonel bir ekibin olduğuna dair kuşkuları artırıyor.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’un, nefret cinayeti olabileceğine dair uyarıda bulunduğu davada, olay mahallinde ele geçirilen delillerde tespit edilen, Maritsa Küçük ve Murat Nazaryan’ın dışında, başka bir kişiye ait olduğu saptanan DNA profillerinin analizine dair raporun mahkemeye ulaşması bekleniyor.
Davada, Maritsa Küçük cinayetinin Samatya’da Ermeni kadınlara yönelik yapılan saldırılar kapsamında bir bütün olarak ele alınması, saldırıya uğrayan bir başka mağdur olan Sultan Aykar dosyasının da mahkeme tarafından dikkate alınması talep ediliyor.
Davaya ilişkin gözaltına alınarak tutuklanan şüpheli sanık Murat Nazaryan’ın, “Olayı gerçekleştiren faillerin yakalanmasını ben de istiyorum” dediği cinayetin ardındaki gerçeklerin ortaya çıkartılması ve aydınlatılması talebimizi bir kez daha dile getirmek için Çağlayan Adliyesi’nde bir araya geliyoruz.
25 Aralık 2014 Perşembe
Saat: 10:00
Çağlayan Adliyesi – C Kapısı
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ

IRKÇILIK VE AYRIMCILIĞA KARŞI KOMİSYON

Yorumlar kapatıldı.