İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milletvekili: Entegrasyon süreçleri Ermenistan ve Gürcistan’a fayda getiriyor

Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP)  milletvekili ve Meclis Ekonomi İşleri Daimi Komisyonu Başkanı Vardan Ayvazyan, ″Ermenistan v Gürcistan siyasi yönetimi sayesinde ekonomik entgrasyonun farklı yönleri iki devlete ek faydalar getirmektedir″ dedi. Ayvazyan, AB’yle Derin ve Kapsamlı Serbest Ticart Anlaşmasının serbest sınırlar ve mal dolaşımı öngörürken, Avrasya Ekonomik Bölgesinin (AEB) önceliklerini net olarak belirlediğini ve Ermenistan ve Gürcistan ilişkileri çerçevesinde herhangi bir olumsuz ifade olmadığını, zira iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Sözleşmesinin hala yürürlükte olduğunu ifade etti.

***
Ermenistan ve Gürcistan’ın farklı entgrasyon süreçlerine katılımı kesinlikle birbirine karşı çalışmıyor, aksine birbiri yararına ve birbirlerini bütünlüyor. Açıklama 20 Aralık’ta düzenlenen basın toplantısında Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP)  milletvekili ve Meclis Ekonomi İşleri Daimi Komisyonu Başkanı Vardan Ayvazyan’dan geldi.
Milletvekili ″Ermenistan v Gürcistan siyasi yönetimi sayesinde ekonomik entgrasyonun farklı yönleri iki devlete ek faydalar gtirmektedir″ dedi. Ayvazyan, AB’yle Derin ve Kapsamlı Serbest Ticart Anlaşmasının serbest sınırlar ve mal dolaşımı öngörürken, Avrasya Ekonomik Bölgesinin (AEB) önceliklerini net olarak belirlediğini ve Ermenistan ve Gürcistan ilişkileri çerçevesinde herhangi bir olumsuz ifade olmadığını, zira iki ülke arasında imzalanan Serbest Ticaret Sözleşmesinin hala yürürlükte olduğunu ifade etti.
Ermenistan 10 Ekim’de AEB’ye katılım sözleşmesi imzalarken, Gürcistan 27 Haziran’da AB’yle Ortaklık Analşaması imzalamıştı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.