İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aşotyan yılı özetliyor: Ders kitapları hala kolay hazmedilir değil

Avrupa ülklerinde 2015 yılında Ermeni Soykırımına yönelik ders saatleri olacak. Açıklama bugün 20 Aralık’ta düzenlenen basın toplantısında Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan’dan geldi… 2014 yılı çalışmalarını özetleyen bakan ders kitaplarının zor hazmedilir olmasıyla ilgili sorunlar olduğunu ifade ederek ″Bunun için cesartli yaklaşımlar grekli. Yani uzmanlarımız çocuklarımızın psikolojisine uygun kitaplar yazamıyorlarsa, geçici olarak diğer ülklerden ithal etmeliyiz″ dedi ve bu yıl binlerce öğretmenin meslek içi hazırlık kurslarına katıldığını sözlerine ekledi.

***
Avrupa ülklerinde 2015 yılında Ermeni Soykırımına yönelik ders saatleri olacak. Açıklama bugün 20 Aralık’ta düzenlenen basın toplantısında Eğitim ve Bilim bakanı Armen Aşotyan’dan geldi.
″Bakanlık hangi ülkelerle  mutabakata vardı?″ sorusuna Aşotyan bilgi akışının sürece zarar verebileceğini dikkate alarak yanıt vermekten kaçındı.
2014 yılı çalışmalarını özetleyen bakan ders kitaplarının zor hazmedilir olmasıyla ilgili sorunlar olduğunu ifade ederek ″Bunun için cesartli yaklaşımlar grekli. Yani uzmanlarımız çocuklarımızın psikolojisine uygun kitaplar yazamıyorlarsa, geçici olarak diğer ülklerden ithal etmeliyiz″ dedi ve bu yıl binlerce öğretmenin meslek içi hazırlık kurslarına katıldığını sözlerine ekledi.
Yolsuzluk risklerine ilişkin olarak Aşotyan, olumlu yönde eğilim olduğunu, yolsuzluğun ortadan kalkmadığını ancak gerilediğinin gözle görülür olduğunu belirtti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.