İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fatih Akın ve Hakkı Keskin’in soykırım tartışması

Fatih Akın şöyle “Sayın Keskin, beni mail listenizden lütfen silin” diye başlayan açıklamasında şu sözlere yer verdi: “İsteğim olmadan göndermiş olduğunuz siyasi içerikli açıklamalarınızı artık istemiyorum. Ben 1915 olaylarını bir soykırım olarak değerlendiriyorum. Sizin düşünceniz doğrultusunda ve benim isteğim dışında göndermiş olduğunuz açıklamalarınız için bu cevabımı bir zorunluluk olarak hissediyorum. “The Cut” filminden ve içeriğinden bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Belki bu konuda basına yansıyan çeşitli demeçlerimden de haberdarsınız. Sizinle aynı düşünceyi paylaşmıyorum. Dikkate almanız dileğiyle, teşekkürler. Fatih Akın”.

Yönetmen Fatih Akın’dan Hakkı Keskin’e tepki…The Cut (Kesik) filmiyle Hamburg Film Festivali’nde Douglas-Sirk ödülüne layık görülen ünlü yönetmen ve senarist Fatih Akın’dan Eski Hamburg ve Federal Parlamento milletvekilli Hakkı Keskin’e tepki geldi. 1915 yılındaki Ermeni soykırımını konu edinen The Cut (Kesik) adlı filmin senaristi ve yönetmeni Fatih Akın’dan, eski Almanya Türk Toplumu Başkanı ve iki dönem milletvekilliği yapmış (SPD ve Sol Parti) Hakkı Keskin’e “Beni mail listenizden çıkarın” tepkisi geldi.
“SİZİNLE AYNI DÜŞÜNCEYİ PAYLAŞMIYORUM”
Fatih Akın şöyle “Sayın Keskin, beni mail listenizden lütfen silin” diye başlayan açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“İsteğim olmadan göndermiş olduğunuz siyasi içerikli açıklamalarınızı artık istemiyorum. Ben 1915 olaylarını bir soykırım olarak değerlendiriyorum. Sizin düşünceniz doğrultusunda ve benim isteğim dışında göndermiş olduğunuz açıklamalarınız için bu cevabımı bir zorunluluk olarak hissediyorum. “The Cut” filminden ve içeriğinden bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Belki bu konuda basına yansıyan çeşitli demeçlerimden de haberdarsınız. Sizinle aynı düşünceyi paylaşmıyorum. Dikkate almanız dileğiyle, teşekkürler. Fatih Akın”.
KONUYU TARİHÇİLERE BIRAKALIMCILARDAN
1968’li yıllardan beri Almanya’da yaşayan ve Hamburg Üniversitesi bünyesinde 1980-2010 yılına kadar dersler vermiş olan Hakkı Keskin, 1915’deki Ermeni soykırımı ve zorunlu tehcir için “tarihçilere bırakalım, bir komisyon kurup arşivleri açıp araştırsınlar” tezini ilk savunanlar arasında kendisinin geldiğini söylüyor. Zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a 2005 yılında bu konuda bir dosya verdiğini belirtiyor. (Kaynak: Avrupa Postası)

Yorumlar kapatıldı.