İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya ne yapmak istiyor?

Yalçın Bayer / ybayer@haberkonseyi.com
Türklere yönelik ırkçı saldırılar, dinleme krizi, karikatür krizi, son olarak anadil tartışmalarıyla gittikçe gerginleşen Türk-Alman ilişkilerine, bu sefer de Ermeni meselesi yeni bir gerginlik getirecek gibi görünüyor. İki ülke arasında arka arkaya yaşanan krizlerin ateşi sönmemişken, Ermeni olaylarının 100. yıldönümüne yaklaşılan şu günlerde, Almanya cephesinde ciddi bir hareketlilik gözleniyor. Almanya’da farklı şehirlerde hemen her hafta, değişik kültürel veya akademik faaliyetler adı altında, Ermeni anlatısını destekleyen yeni bir etkinlik düzenleniyor.

Halihazırda Stuttgart ve Bremen’de ‘Ermeni soykırımı’ anısına dikilmiş “haçkar”lar (anıtsal taş) bulunuyor. Bunun yanı sıra Berlin’de bir anıt yapılması çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Heidelberg’de Ermeniler yine bir anıt dikilmesi için belediye nezdindeki girişimlerini sürdürüyor.
İşin bir başka cephesinde tarih kitapları var. 2005 yılında Federal Parlamento’da alınan Ermeni kararının tavsiyesi üzerine, “Ermeni soykırımı” sanki tarihi bir gerçekmiş gibi bugün pek çok eyalette okullarda okutulan tarih kitaplarına girmiş durumda. Türk veliler ve öğrenciler bu durumdan çok rahatsız olduklarını söylüyorlar. Böylelikle Almanya’daki Türklere bu kitaplar üzerinden Ermeni tezleri aktarılıyor. Bu şekilde Almanya’daki Türklere atalarının soykırımcı olduğu tezi anlatılırken, Almanlara da soykırım yapmayı Türklerin öğrettiği fikrini yerleştirmeye çalışıyorlar.
Almanya Holokost’u sıradanlaştırmaya mı çalışıyor?
Daha 70 yıl önce Avrupa’nın ortasında, dünya tarihinde bir örneği daha bulunmayan büyük bir vahşilikle işlenen ve 6 milyondan fazla insanın yok edilmesi ile sonuçlanan Holokost’un ahlaki yükünden kurtulmaya çalışan Almanlar, kendileri gibi soykırım suçunu yükleyebilecekleri yeni ortaklar arıyorlar. Bunun için de gözlerini çok uzağa değil, kendi içlerinde sayıları 3.5 milyonu aşan Türklerin anavatanına, Türkiye’ye çevirdiler.
Son bir yıldır Almanya’da gün geçmiyor ki yeni bir Ermeni yanlısı faaliyet tertip edilmesin. Bu faaliyetlerin çok önemli bir kısmı federal bütçeden pay alan kurumlarca destekleniyor. Alman siyasetçiler bu faaliyetlere katılarak destek oluyor. Şimdi de 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümü kisvesi altında çok sayıda faaliyet düzenleyen Almanya, Ermeni iddialarını desteklemeye devam ediyor.
İMZA: ‘Almanya’da yaşayan bir Türk’

Yorumlar kapatıldı.