İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Melkonyan: «Hrant Dink Vakfı» Türkiye’nin menfaatlerine hizmet ediyor

«Hrant Dink Vakfı» sadec eTürk propagandası gerçekleştiriyor. Beyanat bugün 13 Aralık’ta düzenlenen basın toplantısında Türkolog Ruben Melkonyan’dan geldi. ″Hrand Dink çelişkili bir profildir, ancak şahıs olarak bir evrim yaşadı ve hayatının sonunda Türk propagandasına bir ölçüde zarar vermekteydi. Vakfın, Hrant Dink’in şahsıyla herhangi bir bağı yok. Burada Türk propagandası gerçekleştiren ve Türkiye’nin menfaatlerine hizmet eden bir kredi projesiyle işimiz var. Benim için «Agos» Yayın Kurulunun sıradan bir Türkten farkı yoktur. Ermeni Soykırımının 100. Yılı yaklaşırken Türkiye yeni propagandaya başlayacak, bize farklı düzenler kuracaklar. Aleni Ermeni karşıtı işlemler olmayacak, herşey proje kredileriyle beslenen vakıflar aracılığıyla yapılacak″ dedi.

Melkonyan, «Hrant Dink Vakfı»nın Ermenistan’dan yıl esnasında Türkiye’ye öğrenciler götürüp ″Burada 4 ay Ermeni geçlerin beyinlerini yıkıyorlar″ dedi.
Ruben Melkonyan açıklamasında ″Erivan Devlet Üniv. bu proj kredileriyle beslenen vakıfla işbirliğinde bulunmayacağını resmen duyurdu″ dedi.
Cemal Paşa’nın torunu Hasan Cemal’in «1915:Ermeni Soykırımı» kitabının çevirmeni Ruben Melkonyan, Hasan Cemal’le Erivan buluşması esnasında «Hrant Dink Vakfı»nın, kendisiyle mutabakata kavuşturmadan çeviri metnini tahrif ettiği ve eseri Türk yanlısı hale dönüştürdüğünü ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.