İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hasan Cemal ve içimizden çıkabilecek nice Hasan Cemaller Ermeni Soykırımı Yalanıyla mücadelemize asla sekte vuramaz!

Talat Paşa Komitesi Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in Azerbaycan haber portalı vesti.az’da Hasan Cemal’in Ermenistan’da Ermenice basılan ve geçen gün Hasan Cemal’in katılımıyla Erivan’da düzenlenen tanıtım toplantısıyla ilgili röportajı Rusça yayımlandı… Tabii Hasan Cemal’in kitabının Ermeniler tarafından psikolojik savaş amaçlı ve algı yönetimi için kullanılması bizim açımızdan tasvip edilecek bir şey değil. Ancak söz konusu kitabın Ermenistan’da yayınlanması ve Hasan Cemalin Erivan’ı ziyareti, Ermeni yalanlarına karşı Türkiye’nin mücadelesini etkilemeyecektir. Bizim bu emperyalist yalana karşı argümanlarımız gerçekleri ve doğruları içeriyor. Türkiye’nin bu konudaki mücadelesi Hasan Cemal ve içimizden çıkabilecek nice Hasan Cemallerin, kafası karışıkların aleyhteki bütün faaliyetlerine rağmen büyük bir başarıyla sürecektir. Bu konudan hiç kimse şüphe etmemelidir. Hasan Cemaller Türkiye’nin bu konudaki mücadelesine asla sekte vuramazlar. Yaptıklarıyla kalırlar ve anılırlar. (Bu isimdeki komiteden başka ne beklenir? HYETERT)

***
Talat Paşa Komitesi Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in Azerbaycan haber portalı vesti.az’da Hasan Cemal’in Ermenistan’da Ermenice basılan ve geçen gün Hasan Cemal’in katılımıyla Erivan’da düzenlenen tanıtım toplantısıyla ilgili röportajı Rusça yayımlandı.
Hasan Cemal ve içimizden çıkabilecek nice Hasan Cemaller Ermeni Soykırımı Yalanıyla mücadelemize asla sekte vuramaz! 
Talat Paşa Komitesi Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in Azerbaycan haber portalı vesti.az’da Hasan Cemal’in Ermenistan’da Ermenice basılan ve geçen gün Hasan Cemal’in katılımıyla Erivan’da düzenlenen tanıtım toplantısıyla ilgili röportajı Rusça yayımlandı.
Cemal Paşa’nın torunu olan Hasan Cemal’in kitabının Hasan Cemal’in Ermenistan’da basılacak olmasını ve Erivan ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hasan Cemal’in 1915: Ermeni Soykırım kitabı tarihi bir araştırmanın ürünü bir kitap değil. Kendisinin Ermeniler ve Ermeni iddiaları konusundaki kişisel gelişimini, bilgilenmesini ve güya bilinçlenmesini anlatıyor. Bu kitabın Ermenistan’da Ermenice basılması ve yayınlanması özellikle 1915’in 100’ncü yılında Ermenilere büyük bir propaganda imkanı veriyor. Ermeni iddialarının Cemal Paşa gibi İttihat ve Terakki’nin sembol isimlerinden Cemal Paşa’nın torunu sıfatıyla yazdığı bu kitabın Ermenice yayınlanması, Ermenilerin her zaman olduğu gibi kafası karışık yazarları ve kişileri nasıl kullandıklarını ortaya koyuyor. Tabii Hasan Cemal’in Erivan’ı ziyareti tam bir psikolojik harekat yöntemi. Ermeniler bu yöntemleri kullanma konusunda uzmanlar. Tabii Hasan Cemal gibi kişilerin barış elçisi adı altında ya insani yaklaşım adı altında ortaya koyduğu bu tür yaklaşımlar her zaman Ermenilerin işine yaramış ve onların yapmış oldukları katliamların, insanlık dışı davranışların üstünü örtmüştür. Ne Hasan Cemal’in kitabının ve bu davranışının ne de söz konusu kitabın Ermenice yayınlayarak kullanma amacını güden Ermenistan’ın tavrının barışçıl bir çözüme katkısı vardır.
Bu, Ermeni yalanlarına karşı Türkiye’nin mücadelesini nasıl etkileyecek?
Öncelikle şunu belirtmeliyim. Tabii Hasan Cemal’in kitabının Ermeniler tarafından psikolojik savaş amaçlı ve algı yönetimi için kullanılması bizim açımızdan tasvip edilecek bir şey değil. Ancak söz konusu kitabın Ermenistan’da yayınlanması ve Hasan Cemalin Erivan’ı ziyareti, Ermeni yalanlarına karşı Türkiye’nin mücadelesini etkilemeyecektir. Bizim bu emperyalist yalana karşı argümanlarımız gerçekleri ve doğruları içeriyor. Türkiye’nin bu konudaki mücadelesi Hasan Cemal ve içimizden çıkabilecek nice Hasan Cemallerin, kafası karışıkların aleyhteki bütün faaliyetlerine rağmen büyük bir başarıyla sürecektir. Bu konudan hiç kimse şüphe etmemelidir. Hasan Cemaller Türkiye’nin bu konudaki mücadelesine asla sekte vuramazlar. Yaptıklarıyla kalırlar ve anılırlar.
Türk kamuoyu Hasan Cemal’in bu çalışmaları hakkında ne düşünüyor?
Türk kamuoyu Hasan Cemal ve onun gibilerinin çalışmalarını ezici bir çoğunlukla tasvip etmiyor. Bir emperyalizm yalanı olan Ermeni iddialarının Türkiye’ye niye dayatıldığını, sonuçlarını anlayamayan ya da anlamak istemeyen ve kendilerini hümanist(!) veya entelektüel(!) olarak adlandırılan bir avuç insan dışında bu faaliyetleri destekleyen yok. Türk Milleti bu kişilerin çalışmalarına rağbet etmiyor. Türk Milleti’nin, emperyalist bir yalan olan Ermeni iddialarının doğru olmadığı konusunda kafası açık ve net. Kafası karışık olanlar ise sadece Hasan Cemal gibi olanlar. Onlar da hem Türk Milleti’nin nezdinde bu ikircikli davranışları ve emperyalist yalan için yaptıkları hizmetle yerlerini alacaklar hem de tarihin çöplüğüne atılacaklardır.

Yorumlar kapatıldı.