İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan: Türkiye Uzattığımız Eli Kabul Ettiğinde…

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Dışişleri Bakanı Nalbandian tarafından yapılan bir açıklamayla bir kez daha Türkiye’nin Ermenistan’a uyguladığı müeyyidelerin Ermeni halkına olan saldırgan siyasetinden kaynaklandığı gibi bir algı oluşturmaya çalışarak “topun Türkiye’nin sahasında” olduğunu ileri sürdü. Türkiye ve Ermenistan arasında işbirliğinin ancak Türkiye hazır olduğunda mümkün olacağını söyleyen Nalbandian, Türkiye’nin Ermenistan’a yönelik agresif bir politika izlediğini ve Ermenistan’la diplomatik münasebet kurmayı ve hudutlarını açmayı reddettiğini iddia etti.

***

Azerbaycan topraklarının beşte birinde sürdürdüğü işgal nedeniyle Türkiye’nin sınırlarını kapalı tuttuğu Ermenistan’dan ikili ilişkilerin tabiatına aykırı bir açıklama daha geldi.
Ermenistan, Türkiye’nin iki ülke arasındaki diplomatik ilişki kurulmaması ve izolasyon politikasının sebebinin Azerbaycan sınırları içerisindeki Dağlık Karabağ ve çevresindeki bölgelerin Ermeni ordusu tarafından işgali olduğu ve Ermenistan’ın bölgesel projelere katılarak refah seviyesini artırabilmek için Azerbaycan’ın uluslararası toplum tarafından tanınan sınırlarına saygı göstermesi gerektiği yönündeki beyanatlarını özellikle görmezden gelmeye devam ediyor.
Türkiye’nin ilişkilerin düzelmesi ve tüm bölgede barış ve refahın tesisi yönündeki hamle ve jestlerini karşılıksız bırakan Ermenistan yönetimi, bugün Dışişleri Bakanı Nalbandian tarafından yapılan bir açıklamayla bir kez daha Türkiye’nin Ermenistan’a uyguladığı müeyyidelerin Ermeni halkına olan saldırgan siyasetinden kaynaklandığı gibi bir algı oluşturmaya çalışarak “topun Türkiye’nin sahasında” olduğunu ileri sürdü.
Türkiye ve Ermenistan arasında işbirliğinin ancak Türkiye hazır olduğunda mümkün olacağını söyleyen Nalbandian, Türkiye’nin Ermenistan’a yönelik agresif bir politika izlediğini ve Ermenistan’la diplomatik münasebet kurmayı ve hudutlarını açmayı reddettiğini iddia etti.
Türkiye’nin 1915 olaylarını soykırım olarak kabul etmemesini de “Ermeni halkına bir saldırı” olarak tarif etmeyi tercih eden Nalbandian, Türkiye’nin “Ermenistan’ın uzattığı eli kabul etmedikçe” karşılıklı işbirliği geliştirmenin mümkün olmadığını ileri sürdü.

Yorumlar kapatıldı.