İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mahçupyan: Türkiye, 1915 olayları ve sınırın açılması konusunda taviz vermeyecek

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Ermenistan’da artan radikal eğilimler bağlamında Türkiye’nin sözde soykırım ve sınırın açılması konusunda tavizde bulunmasının imkânsız olduğunu açıkladı…Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz başbakanken geçen nisan ayında bu konuda konuşma yaptığını hatırlatan Başdanışman, “Türkiye Başbakanı, ülke tarihinde ilk kez bu yıl bu konuda bir açıklama yaptı. Bu açıklamasında, taziye mesajı verdi ve bu hadiselerin iki halkın ortak acısı olduğunu söyledi. Bu, Türkiye’nin hiçbir şekilde altına inmeyeceği bir çıta. Türkiye tarafından herhangi bir adım atılırsa, bir yıl sonra atılır. Çünkü bir yıl sonra ihtiraslar yatışır ve taraflar bu soruna soğukkanlılıkla yaklaşır” şeklinde konuştu.

***
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Ermenistan’da artan radikal eğilimler bağlamında Türkiye’nin sözde soykırım ve sınırın açılması konusunda tavizde bulunmasının imkânsız olduğunu açıkladı.
Mahçupyan, Sputnik radyosuna demecinde, “24 Nisan 2015, çok sembolik bir tarih. Yaklaştıkça Ermeni çevrelerinde bu konuda radikalizmin artmasına yol açıyor. Onlar, bu konuya en tavizsiz tavırla yaklaşıyorlar. Türkiye’nin bu koşullarda Ermeni tarafının taleplerini karşılayacak herhangi bir eyleme başvuracağına inanmıyorum. Ermeni tarafının bu yaklaşımı varken Türkiye’nin soykırım ve sınırın açılması konusunda herhangi bir tavizde bulunması imkansız” dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın henüz başbakanken geçen nisan ayında bu konuda konuşma yaptığını hatırlatan Başdanışman, “Türkiye Başbakanı, ülke tarihinde ilk kez bu yıl bu konuda bir açıklama yaptı. Bu açıklamasında, taziye mesajı verdi ve bu hadiselerin iki halkın ortak acısı olduğunu söyledi. Bu, Türkiye’nin hiçbir şekilde altına inmeyeceği bir çıta. Türkiye tarafından herhangi bir adım atılırsa, bir yıl sonra atılır. Çünkü bir yıl sonra ihtiraslar yatışır ve taraflar bu soruna soğukkanlılıkla yaklaşır” şeklinde konuştu.
Türkiye-Ermenistan sınırının açılması konusuna da değinen Mahçupyan, “Türkiye ve Ermenistan arasındaki sınır ancak toplu çözüm durumunda açılabilir. Bu, hem Türk-Ermeni hem de Azeri-Ermeni sorununun çözümüyle ilgilidir” yorumunda bulundu.

Yorumlar kapatıldı.