İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arda Ardaşes Agoşyan’in üç korosu bir arada

14 Aralık Pazar günü Korolar Maratonu’na Arda Ardaşes Agoşyan, HayCappella, CorISTAnbul ve Istanbul Uni. Devlet Konservatuarı korolarıyla katılıyor…Koro Kültürü Derneği tarafından, Dünya Koro Günü’nü kutlamak üzere düzenlenen “Korolar Maratonu”na, besteci, şef ve kontrbas virtüözü Arda Ardaşes Agoşyan, çalıştırdığı üç korosuyla katılıyor. Bu “Korolar Maratonu”nda, İstanbul’un önde gelen 12 korosunun performansları, daha nice koronun paylaşımda bulunacağı fuaye alanı, 500 korist ve sürprizler bulunuyor.

***
Arda Ardaşes Agoşyan’in üç korosu bir arada
Koro Kültürü Derneği tarafından, Dünya Koro Günü’nü kutlamak üzere düzenlenen “Korolar Maratonu”na, besteci, şef ve kontrbas virtüözü Arda Ardaşes Agoşyan, çalıştırdığı üç korosuyla katılıyor. Bu “Korolar Maratonu”nda, İstanbul’un önde gelen 12 korosunun performansları, daha nice koronun paylaşımda bulunacağı fuaye alanı, 500 korist ve sürprizler bulunuyor. Üç oturumda düzenlenecek olan bu maratona, Agosyan, CorISTAnbul Oda Korosu, HayCappella ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Lise Korosu’yla katılacak. Bu konser ayni zamanda, henüz 2014 yılının Eylül ayında Agoşyanve yardımcısı Natali Bogosyan tarafından kurulan HayCappella’nın ilk sahne deneyimi olma açısından da önemli.
Performansın en önemli ve dikkat çekici yani ise, Agoşyan’ın Rönesans dönemine ait bir enstrüman olan Teorbo ile koroya eşlik edecek olması. “‘Zevkle Soyluyoruz’: Dini ve Din Dışı Rönesans ve Barok Şarkılar” konseptiyle düzenlenen bu konserlerinde, Agosyan’ın teorbo çaldığı eserlerde koroyu yardımcısı Natali Bogosyan yönetecek. Toplamda elli beş koristin yer alacağı bu performansta, bu üç koro birbirlerine eklemlenip ayrılacak, koristler eserlere göre yer değiştirecek. Performansın koreografisi ise Talar Köseoğlu’na ait.
Tarih ve saat: 14 Aralık 2014 Pazar, 14:00 (1. Oturum)
Yer: ITU Maçka Maden Fakültesi Mustafa Kemal Amfisi
Giriş ücretsizdir.
Korolar hakkında kısa bilgi:
Kaliteli konsept secimi ve performanslarıyla öne çıkan, yerli ve yabancı koristlerden oluşan CorISTAnbul Oda Korosu, Arda Ardaşes Agoşyan müzik direktörlüğü ve şefliğinde, yardımcısı Natali Bogosyan ile öncelikle çok sesli a cappella (esliksiz) koro eserlerini seslendirmek üzere kaliteli koro müziği yapmak amacıyla kurulmuştur. Repratuarinda Rönesans’tan günümüze farklı donem, dil ve tarzda eser bulunan ve Albert Long Hall ve İngiltere Başkonsolosluğu gibi mekânlarda konserler veren koronun konserleri Schott Music yayınevinin sitesi gibi yabancı yerlerde duyurulmuştur. Agosyan’in farklı enstrümanlar için aranje ettiği ve bestelediği ve aralarında turunun ilk örneğini de oluşturan eserlerle dünya prömiyerleri gerçekleştirerek dünya müzik dagarina Türkiye’den katkıda bulunmak koronun amaçları arasında önemli bir yer tutmaktadır.
HayCappella, 2014 yılında yine Arda Ardaşes Agoşyan müzik direktörlüğü ve şefliğinde, yardımcısı Natali Bogosyan ile kurdukları, Ermenilerden oluşan ancak bağımsız, Ermenicenin yani sıra farklı dillerde ve konseptlerde farklı şehir ve konser salonlarında konserler veren yaklaşık 16 kişilik bir oda korosudur.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvari Lise Korosu, lise 3. ve 4. sınıflardan oluşan 25 kişilik bir korodur. Koro 3 yıldır Arda Ardaşes Agoşyantarafından çalıştırılmaktadır. Enstrumantistlerden oluşan bu topluluk çoğunlukla Rönesans eserlerinden oluşan bir repertuar seslendirmektedir.
Posted by: Natali Bogosyan <nataliesayan@yahoo.com>

Yorumlar kapatıldı.