İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uruguay’dan Ermeni İddialarına Destek







İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com

Ermenistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Uruguay Devlet Başkanı Yardımcısı Danilo Astori, ülkesinin sözde Ermeni soykırımını asla unutmayacağını söylerken Ermeni işgali altındaki Azerbaycan toprağı Dağlık Karabağ’ı müstakil bir devlet olarak tanıyacak ilk ülke olabileceklerini iddia etti. Ermeni diasporasının Güney Amerika’da en etkili olduğu ülkeler arasında yer alan Uruguay, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni tarih tezlerini 1965 yılında tanımıştı.

Pazartesi günü Ermeni Meclis Başkanı Galust Sahakyan ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştiren Astori, ülkesinin Ermenistan’ın dahi tanımadığı sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanıma yönünde çalışma yürüttüğünü söyledi.
Ermenistan’ın milletlerarası sahada Azerbaycan ve Türkiye’nin baskılarına karşı Uruguay’ın desteğine güvenebileceğini de söyleyen Astori, Uruguay’da yeni vazife alan hükümetin Ermenistan’la ilişkileri güçlendirme niyetinde olduğunu açıkladı.
Uruguay’ın Türkiye’yi soykırımla itham eden Ermeni iddiaları hususundaki pozisyonuna ilişkin beyanatında ülkesinin sözde soykırım kurbanlarının hatıralarını her zaman muhafaza edeceğini söyleyen Astori ayrıca, Uruguay’ın en büyük kenti Montevideo’da bir sözde Ermeni Soykırımı müzesi kurmayı planladıklarını da söyledi.

Yorumlar kapatıldı.