İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Koleji Eylül ayında açılacak!

Okul Saint-Mesrop büyümeye devam ediyor. Çocuklarımız ana okulundan başlayarak, ilk okul ve Koleje kadar devam edebilecek … Alfortville’de 30 senedir konuşulan ve yapılmaya çalışılan kolejimiz nihayet yeni ders yılına gelecek yıl Eylül ayında başlayacak. Bu çarşamba Norvan Sırpazan ile kolejimizi Almanya’dan ziyarete gelen, Sırpazan Karekin Bekçiyan’ı şantiyeyi gezdirdi. Ve kolej hakkında kendisine bilgi verdi. 1600 m2 olan kolejimiz, 10 sınıf, kantini, kütüphanesi, enformatik ve konferans salonu ve bir de laboratuarı olacak.

***
Okul Saint-Mesrop büyümeye devam ediyor. Çocuklarımız ana okulundan başlayarak, ilk okul ve Koleje kadar devam edebilecek. Kolejin açılacağını 28 Ekim, 2011’de Agos gazetemizin 9. sayfasından duyurmuştuk.

Alfortville’de 30 senedir konuşulan ve yapılmaya çalışılan kolejimiz nihayet yeni ders yılına gelecek yıl Eylül ayında başlayacak.

Bu çarşamba Norvan Sırpazan ile kolejimizi Almanya’dan ziyarete gelen, Sırpazan Karekin Bekçiyan’ı şantiyeyi gezdirdi. Ve kolej hakkında kendisine bilgi verdi. 1600 m2 olan kolejimiz, 10 sınıf, kantini, kütüphanesi, enformatik ve konferans salonu ve bir de laboratuarı olacak.

Metrekaresi 4500 eoru’ya mal olacak olan okulumuzun 250-300 talebesi olacak.  Dış cephesinin bittiği, camlarının takılmaya başlandığını, iç kısmının yapımının sürdüğünü bildirelim. Sırpazan Norvan Arky, sayın Kevork Arpayan’a ve maddi, manevi emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ayrıca geçenlerde Raffi Arapyan kolejin yapımına maddi ve manevi çok büyük destek vermiştir. (Bu kolejin yapımına kendisinin ve Sırpazan Norvan’ın destekleri olmasaydı, bir 30 sene daha söylenir dururdu. Kolej yapılacak diye.) Raffi Arapyan kolejimizinde proje koordinatörüdür. Şantiyeyi Karın Lerian ile birlikte ziyarete gelmişlerdir. Karın Lerian, okul yönetimi başkanıdır. Karın Lerian, ana okulun ve ilk okulun Eylül 2015’de, Eylül 2016’da da 6. sınıfın açılacağını ve kademeli olarak talebelerin üniversiteye hazırlayacaklarını bildirmiştir.
Alfortville Surp Bogos Surp Bedros Ermeni Apostolique Kilisesi Derhayri Der Dirayr Kilidjian, Jirayr Karagöz ve ben Sırpazanlara eşlik ettik. Şantiye ziyaretinin sonunda ise okulumuz Saint-Mesrop’a giderek derhayr Kilidjian ve okul kadınlar kolunun toplantısına katıldılar.
*
Alfortville Surp Boğos Surp Bedros Ermeni Apostolique Kilisesi
Madağı
Geçen günlerde,  Alfortville Surp Boğos Surp Bedros Ermeni Apostolique Kilisesi Madağı Surp badarak Degabah  Vartabed  Mesrob Barsamian tarafından gerçekleştirildi.
Kilisede Kud  Arkye. Nakashian  ve Norvan  Arkye. Zakaryan da yer almışlardı.
Alfortville şehri belediye Başkanı Senatör Luc  Carvounas ve bütün Alfortville belediye üyeleri yer almıştı.
Aynı zamanda Paris civarinda bulunan bütün Ermeni kiliseleri yetkilileri ve Alfortville Ermeni dernekleri de kendi üyeleriyle beraber  kilisedeydiler.
Aynı  toplum öğleden sonra belediyenin karşılıksız verdiği salonda buluştu.
Tibrevanklı ahpariklerimizden  Nişan Kayan ve Jirayr Karagoz de vazife almışlardı.
Nişan Ahparig kilisenin adenabedi sıfatıyla gelenlere hoş geldiniz konuşması yaptı. Ve o günkü yemekleri yiyecek her seyi hediye eden kisilere ve şirketlere ve gönüllü servis yapan ve Alfortville li ailelerden hanımlara teşekkürde bulundu.
Jirayr Karagöz ahbarig salonun genel idaresini ele almıştı.
Alfortville Ermeni kilisesi Derhayrı DER Dirayr Kilidjian ermenice olarak teşekkürlerini bildirdi.
Kilisemizin tamirattan sonra ki durumu.
Ohannes Conkar / pakraduni5@hotmail.fr

Yorumlar kapatıldı.