İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şam Üniversitesinde Ermeni Kültürü Günleri

7 Aralık’ta Ermenistan’ın Suriye Büyükelçiliği işbirliği ve Şam Üniversitesi bünyesindeki Yüksek Dil Enstitüsü ve yeni açılan Ermeni Dili Öğretim Bl. inisiyatifiyle «Diller ve Medeniyetler» başlıklı etkinlik çerçevesinde Ermeni Kültürü Günlerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde Ermenistan’ın Şam büyükelçisi Arşak Poladyan ve Şam Üniv. rektörü Dr. Mohammad Hassan al-Kurdi, öğrenciler ve birçok konuk hazır bulundular.

Sergi Bl.’nde Ermeni Dili ve Edebiyatı yanısıra Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü, Erivan Devlet Üniv. Şarkiyat Fakültesi yayınları, Ermeni kıyafetleri, Matenadaran minyatür ve Arapça yazmalarından örnekler yer aldı.
Açılış töreni sonrasında elçi Poladyan,  Şam Üniv. öğretim üyeleri ve öğrencilerine «Ermenistan’da şarkiyat» ve «Arap Ortaçağ Tarihi ve Coğrafi Anıtlarında Ermenistan» temalı konferans  verdi.
Etkinlikte Ermenistan’da şarkiyata ilişkin, Ermenistan’ın Suriye Büyükelçliği ve Suriye Devlet TV’si çabalarıyla hazırlanan «Ermenistan: Dün ve Bugün» filmi izlendi.
14 Aralık’a kadar devam edecek etkinlikler çerçevesinde Ermeni Dili ve Edebiyatı temalı konferanslar yanısıra Ermenistan’ın maddi ve manevi kültürel varlıklara ilişkin filmler gösterilecek.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.