İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, Türkiye’ye tazminatı şart koşmalı

«Modus Vivendi» Merkezi direktörü Ara Papyan, ″Ermeni Soykırımını tanıyan farklı üst dereceli Türk bilim ve siyaset adamlarıyla temaslarım oldu, ancak özellikle toprak olmak üzere söz konusu olan tazminat olduğunda, onlar buna ilişkin ‘unutun’ diyorlar″ dedi. Sonuç olarak Papyan’ın kanaatince, Türk toplumunu tazminat ödeyecek bilince gelmesine umut bağlamaya değmez. Tek tazminat yolunun, bunun Türkiye’ye şart koşulması olduğunu belirten uzman ″Ermenistan bunu var olan uluslararası sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirmelidir″ dedi.

***
Ermeni Soykırımının tazminatsız tanınması ve kınanması kabul edilemez ve anlamsızdır. Beyanat, 6 Aralık’ta Erivan Müzakere Merkezince düzenlenen «Ermeni Soykırımının tanınması ve tazmini: Tarihi Adaletin Restorasyonu Yolunda» temalı sempozyum  esnasında «Modus Vivendi» Merkezi direktörü Ara Papyan’dan geldi.
″Tazminat için tanıma ve kınama gerekli mi?″ ve ″tanıma ve kınama durumunda bunu tazminat takip eder mi?″ sorularını yükselten Papyan ″Ermeni Soykırımını tanıyan farklı üst dereceli Türk bilim ve siyaset adamlarıyla temaslarım oldu, ancak özellikle toprak olmak üzere söz konusu olan tazminat  olduğunda, onlar buna ilişkin ‘unutun’ diyorlar″ dedi. Sonuç olarak Papyan’ın kanaatince, Türk toplumunu tazminat ödeyecek bilince gelmesine umut bağlamaya değmez. Tek tazminat yolunun, bunun Tükiye’ye şart koşulması  olduğunu belirten uzman ″Ermenistan bunu varolan uluslararası sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirmelidir″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am
http://news.am/tur/news/242814.html

Yorumlar kapatıldı.