İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dışişleri: Türkiye, Soykırıma yönelik ″akıllı inkar″ politikası yürütüyor

Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Dairesi Başkanı Arsen Avagyan, ″Ermeni Soykırımı gerçeği sadece bizim için değil, uluslararası toplum için de inkar edilemez bir gerçekliktir″ dedi… Bugün Soykırımını ‘akıllı inkarı’ politikası yürüten Türkiye’yle karşı karşıya bulunulduğunu kaydeden Avagyan, Türkiye’nin ‘gelin birlikte sorunu tartışalım’ dediğini kaydederek ″Çoklarında Türkiye’nin tarihle yüzleşmeye hazır olduğu intibası oluşabilir. Ancak Türk tarafının asıl amacı, sorunu uluslararası gündemden çıkarmaktır″ dedi.

***
Türkiye ve Azerbaycan’ın anti-Ermeni politikaları koşullarında Ermeni Soykırımının uluslararası toplumca tanınması Ermenistan için güvenlik unsurları içermektedir. Beyanat, 6 Aralık’ta Erivan Müzakere Merkezince düzenlenen «Ermeni Soykırımının tanınması ve tazmini: Tarihi Adaletin Restorasyonu Yolunda» temalı sempozyum  esnasında Dışişleri Bakanlığı Komşu Ülkeler Dairesi Bşk. Arsen Avagyan’dan geldi.
Ermenistan yönetiminin birçok kereler Soykırım konusunda tüm Ermenilerin talepkar olduğunun altını çizen Dışişleri yetkilisi ″Ermeni Soykırımı gerçeği sadece bizim için değil, uluslararası toplum için de inkar edilemez bir gerçekliktir″ dedi.
Bugün Soykırımını ‘akıllı inkarı’ politikası yürüten Türkiye’yle karşı karşıya bulunulduğunu kaydeden Avagyan, Türkiye’nin ‘gelin birlikte sorunu tartışalım’ dediğini kaydederek ″Çoklarında Türkiye’nin tarihle yüzleşmeye hazır olduğu intibası oluşabilir. Ancak Türk tarafının asıl amacı, sorunu uluslararası gündemden çıkarmaktır″ dedi.
Arsen Avagyan, 2015 yılından sonra Ermeni Soykırımının tanınması sorununun varlığını sürdüreceğini ifade ederek ″Biz elimizde bulunan belgeleri uluslararası ilgili mercilere sunmaya hazırız″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.