İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

7 Aralık 1988 Ermenistan Deprem Kurbanlarının Anısına.

7 Aralık 1988 sabah yerel saatle 11.41’de, Ermenistan, merkez üssü Spitak kenti olan,  10 pal şiddetindeki deprem felaketi ile sarsıldı. Deprem sonucunda Spitak kenti tamamen tahrip olurken başta Gümrü Vanadzor, Stepanavank olmak üzere  birçok yerleşim bölgesinde 21 kent, 324 köy büyük hasar gördü,  Resmi açıklamalara göre, afette 25 bin, resmi olmayan  açıklamalara göre ise 50 bine yakın insan kaybedildi. 530  bini aşkın insan evsiz kaldı, 31 bin insan sakatlandı.

Deprem sonucunda Ülkenin sanayi potansiyeli yaklaşık %40 oranında devre dışı kaldı,afetin ülkeye maddi hasarı ise yaklaşık 10 milyar ABD doları.

O gün doğanlar, bugün 26 yaşında,bölge hala afet bölgesi durumunda,bölgede hala birçok depremzade insan ,insan onuruna yakışır bir meskene sahip değil,bölgede birçok insanın çözülmemiş sosyal  sorunlarının yanında , pisikolojik sorunlar da gün geçtikçe artmakta çözümlenemez hale gelmektedir.

Ermeni dünyası her 7 Aralık günü,hayatlarını kaybeden depremzadelerin anısını , dualarla ve anma törenleriyle ,yas içinde saygıyla anmaktadır.

Dr.med.Sarkis Adam

Kaynak:Armenian National Survey For Seismic Protection:

Yorumlar kapatıldı.