İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıflardan azınlıklara gıda yardımı

Meltem Özgeç
Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihinde ilk defa ekonomik durumu iyi olmayan azınlık vatandaşlarına kuru gıda yardımına başladı. Vakıflar Meclisi Üyesi Laki Vingas, “Tüm azınlık vakıflarından ekonomik durumu iyi olmayan kişilerin başvurmasını istedik. Rum cemaatinden sayısı 10’u geçmeyen kişilere yardım yaptık. Bir çekince olduğunu fark ettik. Bunun giderilmesi için örneklerin artırılması gerekiyor” dedi. (Eğer vakıf yöneticileri bu haberi fakirlere duyurmamış, başvurmalarını sağlamamışsa, yöneticiler görevlerini yapmamış demektir. HYETERT)

RUMLAR’A BAŞLADI
Türkiye genelinde 21 bin 800 aileye (100 bin kişi) 15 kalemden (mercimek, nohut, şeker, tuz, makarna, çay vs.) oluşan kuru gıda yardımı yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü, azınlık vatandaşlarına da kuru gıda yapma kararı aldı. Konuyla ilgili Hürriyet’e bilgi veren Vakıflar Meclisi Üyesi Laki Vingas, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan azınlık vatandaşlarının bu hizmetten yararlanmadığını söyledi. Geçmişten bugüne böyle bir alışkanlık olmadığı için bir karar alındığını ve bu kararın ardından tüm azınlık vakıfları ile temasa geçilerek, SGK’sı olmayan ya da asgari ücretin altında bir parayla ev geçindiren vatandaşların Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurmalarını istediklerini belirten Vingas, “Ancak bir kaç ay önce yapılan duyuruya rağmen hiçkimse başvurmadı. Sadece Hatay’da Rum cemaatine mensup sayıları 10’u geçmeyen kişilere yardıma başladık” dedi Vingas şöyle devam etti:
ÇEKİNCELER GİDERİLMELİ
“Tabii sınırlı bir mevzuat var ama ekonomik durumu o kadar kötü kişiler var ki ciddi bir başvuru olmasını bekliyorduk. Sonra baktık ki insanlar ‘neden böyle bir uygulama başladı’ diye sorgulamaya başlamış. ‘Ev adresimi verirsem kontrole mi gelecekler acaba’ diye çekinenler var. Bu çekincenin giderilmesi şart. O nedenle sabırla örnek oluşmasını bekleyeceğiz. Tüm azınlık vakıflarımızla temasa geçtik ancak en büyük sayının Ermeni cemaatinden gelmesini bekliyoruz. Çünkü onlar sayıca fazlalar ve ekonomik durumu iyi olmayan çok sayıda vatandaş olduğunu tahmin ediyoruz. Başvuru sayılarının artması konusunda cemaat vakıf yöneticilerine büyük iş düşüyor.”

Yorumlar kapatıldı.