İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Arin Mirkan Ermeni ismidir izin vermiyoruz!’

Bitlis (DİHA) – Hizan’da açılan Arin Mirkan Gençlik Kültür Merkezi için Bitlis Valiliği’ne başvuran dernek yöneticilerine, “Arin Mirkan Ermeni ismidir. İzin vermeyeceğiz” cevabı verildiği ileri sürüldü. Bitlis Valiliği, Hizan’da 18 Kasım’da açılışı yapılan Arin Mirkan Gençlik Kültür Merkezi’nin ismine onay vermedi. Kültür Merkezi yöneticilerinin Valiliğe bağlı Dernekler Masası’na yaptığı başvuruyu inceleyen kurum, kültür merkezinin isminden dolayı başvuruyu kabul etmedi. Gerekçeli kararın daha sonra gönderileceğini aktaran yetkililer, kararın gerekçesinde ise “Arin Mirkan isminin Ermenice olduğu ve kendini bomba ile patlatan birinin topluma ve gençliğe iyi örnek teşkil etmediği kanaatine varıldığı” ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Telefon üzerinden bildirim alan Kültür Merkezi yöneticilerinin bir gün sonra Dernekler Masası’na giderek kararı istemesi üzerine, kararın hazır olmadığı cevabı verildi.

Valilikteki yetkililerin, Mersin’de Leyla Şaylamez adına açılan derneğe izin verilmemesini emsal olarak gösterecekleri belirtildi. Dernekler Masası Müdürü ile yaptıkları görüşmeyi aktaran Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Muttalip Çelik, Dernekler Masası Müdürü’nün telefonda söylediği gerekçeleri kabul ettiğini, ancak bu gerekçeleri kararında yazmayacağını söylediğini aktardı. Çelik, “Dernekler masası müdürünün telefondaki söylemlerini kabul etmedik. O da bize ‘Sizi ikna etmek için söyledim. Düşüncelerimin arkasındayım. Ama bunu kararımda belirtmeyeceğim’ dedi. Biz bunu kabul etmedik” diye konuştu.
Çelik, gerekçeli karar ellerine ulaştığında itiraz edeceklerini, ismi değiştirmeyi ise düşünmediklerini söyledi.
(sç-uy/fç/ag)

Yorumlar kapatıldı.