İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yıkımına başlanan tarihi mahallede inceleme

Muş (DİHA) – Muş’ta, HDP ve DBP’li heyet, “Kentsel Dönüşüm” adı altında tarihi Ermeni yapılarının yıktırıldığı Kale Mahallesi’nde incelemelerde bulundu… Mahallede; Urartu, Selçuklu ve 6’ncı yüzyıldan kalma birçok tarihi eserlerin bulunduğunu ifade eden Çelik, “Bu bölgenin özellikle insanlık tarihinin ortak mirası olması nedeniyle sit alanı ilan edilmesi gerekir” dedi.

Muş’ta, HDP ve DBP’lilerden oluşan heyeti, “Kentsel Dönüşüm” adı altında tarihi Ermeni yapılarının yıktırıldığı Kale Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Aralarında HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, HDP İl Eş Başkanı Faruk Uygur ve DBP’li yöneticilerin de bulunduğu heyet, tarihi Ermeni evlerinin, kilise ve hanların bulunduğu mahalleye giderek, yıkım alanında incelemede bulundu. Mahalleyi gezen ve yurttaşlardan bilgi alan Çelik, kentin ilk yerleşim yeri olan mahallenin tarihi önemine vurgu yaparak, söz konusu yıkımın kabul edilemez olduğunu söyledi.
Mahallede; Urartu, Selçuklu ve 6’ncı yüzyıldan kalma birçok tarihi eserlerin bulunduğunu ifade eden Çelik, “Bu bölgenin özellikle insanlık tarihinin ortak mirası olması nedeniyle sit alanı ilan edilmesi gerekir” dedi.
Çıkarlar uğruna tarih yok ediliyor
Tarihi mekanların ve değerlerin çıkar uğruna yok edildiğini ifade eden Çelik, HDP olarak bu talanın önünde duracaklarını dile getirdi.
(is/ns/avt)

Yorumlar kapatıldı.