İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım Kararına Karşı Çıkmayan Bakanı Saygıyla İzliyorlarmış

İsveç’e iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Baş müzakereci Volkan Bozkır, İsveç Parlamentosu’nun Türklerin Ermeni, Süryani, Keldani ve Pontus Rumlara soykırım uyguladığı yönünde karar almasına karşı çıkmayarak yeşil ışık yakmış olan, Türk kökenli Mehmet Kaplan’a övgüler düzdü. Mehmet Kaplan daha sonra bakan yapılarak ödüllendirilircesine bakan yapılmıştı. İsveç’e iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Başmüzakereci Volkan Bozkır, İsveç Parlamentosu’nun Türklerin Ermeni, Süryani, Keldani ve Pontus Rumlara soykırm uyguladığı yönünde karar almasına karşı çıkmayarak yeşil ışık yakmış olan, Türk kökenli Mehmet Kaplan’a övgüler düzdü. Mehmet Kaplan daha sonra bakan yapılarak ödüllendirilircesine bakan yapılmıştı. 

Başmüzakereci Volkan Bozkır İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan ile makamında görüştü.
Görüme öncesi basına kısa açıklamada bulunan Bozkır konuşmasında, Yurt dışında yetişen Kaplan’ı saygı ile takip ettiklerini ve örnek çalışmalarıyla bakanlığa yükselmiş olmasından iftihar ettiklerini söyledi.

AB Bakanı Bozkır’ın ve hükümetinin saygı ile takip ettikleri Mehmet Kaplan, İsveç Meclisi’nde soykırım kararı oylanırken dışarı çıkmış ve karar 131’e karşı 130 oyla geçmişti. 

Bozkır’ın iki günlük ziyaret pogramında İsveç Meclisi Başkanı Urban Ahlin,  Dışişleri Bakanı Margot Walström ile görüşme ve İsveç Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu ve AB komitelerini ortak toplantısına katılma vardı.
Bozkır, İsveç’in önceki hükümet döneminde olduğu gibi, Türkiye’ye açılacak fasıllar için her türlü  desteği vereceklerini,Kıbrıs sorumunun çözümü için de, müzakerelerin baslaması konusunda da her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Kendisinin de İsveçlilere Türkiye ve AB ilişkleri dışında Suriye  ve Irak`taki gelişmeler hakkında bilgi verdiğini belirtti.
AB Bakanı Volkan Bozkır Avrupa’nın İsveç ülkesinde yaşayan yurttaşlarla ya da temsilcileriyle görüşmedi.

Yorumlar kapatıldı.