İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa, HDP’li O İsmi Neden Seviyor?

Hükümet’in davetiyle Türkiye’ye gelen Papa’nın, İstanbul’daki etkinliklerine HDP’li Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş’ı da davet etmesi bizi şaşırtmadı!… Haziran 2013’te Habervaktim bu konuyu gündeme getirmişti. “Diyarbakır Sokakları Ermenistan’a Döndü” başlıklı haberimiz şöyleydi:“Diyarbakır’ın BDP’li Sur Belediyesi sokakların isimlerini değiştirerek sokaklara Ermeni yazarların ve kiliselerin isimlerini vermeye başladı. Terör örgütü PKK içerisinde etkin bir militan kadrosuna sahip olan Ermenilerin, bölgeyi BDP eliyle Ermenileştirmeye çalıştığı öne sürülüyor. (PKK içinde Ermeni kadrosu açık bir yalan. HYETERT)

 ***
Papa, HDP’li O İsmi Neden Seviyor? Papa, HDP’li O İsmi Neden Seviyor? Papa, HDP’li O İsmi Neden Seviyor?
Herkesin bir kütüphanesi olsun
HDP’li Abdullah Demirbaş, belediye başkanlığı döneminde kiliseleri ihya etmesi ve sokaklara Ermeni isimleri vermesiyle biliniyor.
Haziran 2013’te Habervaktim bu konuyu gündeme getirmişti.

“Diyarbakır Sokakları Ermenistan’a Döndü” başlıklı haberimiz şöyleydi:
“Diyarbakır’ın BDP’li Sur Belediyesi sokakların isimlerini değiştirerek sokaklara Ermeni yazarların ve kiliselerin isimlerini vermeye başladı. Terör örgütü PKK içerisinde etkin bir militan kadrosuna sahip olan Ermenilerin, bölgeyi BDP eliyle Ermenileştirmeye çalıştığı öne sürülüyor.
Diyarbakır Sokakları Ermenistan’a Döndü

DİYARBAKIR SOKAKLARINA ERMENİ İSİMLER VERİLDİ
Her fırsatta kendilerinin Kürt vatandaşların temsilcileri olduğunu söyleyen BDP’lilerin son icraatı sokak isimlerini Ermeni isimlerle değiştirmek oldu. Önceki gün BDP’li Sur Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu programla sokak isimleri Ermeni yazar, kilise ve PKK’lıların isimleriyle değiştirildi. Sur Belediyesi Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından Mar Petyun Kilisesi’nin bulunduğu Şeftali Sokak’ın ismi “Mar Petyun Sokağı”, Direkçi Sokağa Ermeni yazar Mıgırdiç Margosyan’ın ismi  ve Yağcı Sokağı’na da şiirleri PKK’lıların dilinden düşmeyen Ahmet Arif’in ismi verildi.
abdullah-demirbas.jpg“BÖLGEDE ERMENİ KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ”
Sokak tabelalarını kendisi duvara çakan Sur Belediye Başkanı Demirbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ı değiştireceklerini söyledi. 17 yaşındaki oğlu PKK kadrolarında olan Demirbaş, Ermenilerden kalan birçok değerin kaybedildiğini aktararak, kültürel değerleri yaşatmak için elinden geleni yapacağını kaydetti. Farklı kültür, kimlik ve inançlara sahip olsalar da çok önemli değer olan sanatçı ve yazarlara sahip çıkmak için girişimde bulunduklarını anlatan Demirbaş, bu nedenle Kürt, Ermeni ve Süryani bir yazarın isimlerini sokaklara verdiklerini bildirdi. Bölgedeki Ermeni kültürünün yaşatılması gerektiğini dile getiren Demirbaş, şöyle dedi: “Bunlar Diyarbakır’ın tanınmış insanları. Doğdukları sokaklara isimlerini vererek onların Diyarbakır’a yaptıkları hizmetlerin borcunu ödemek istedik. Vefa çabasını göstermiş olacağız. İsim değişikliğine ilişkin aldığımız kararı Sur Kaymakamlığı’na gönderdik. Sur Kaymakamlığı 2 ismi kabul etti. Sadece Naum Faik Palak ismini Dışişleri Bakanlığına ilettiklerini, Türk vatandaşı olup olmadığını araştıracaklarını söylediler.”
“BAŞKA İSİM Mİ YOKTU?”
Kürt vatandaşları temsil ettiklerini söyleyen BDP’lilerin sokak isimlerini değiştirerek Ermeni vatandaşların isimlerini sokaklara vermeleri büyük tepki topladı. Duyarlı vatandaşlar BDP’li belediyeyi sert bir dille eleştirerek, “Neden Ermeni isimleri?” diye sordu. Vatandaşlar belediye başkanını Müslüman mahallesinde salyangoz satmakla suçlayarak şunları söylediler: “Diyarbakır Müslümanların diyarı. Bizim olduğumuz yerde neden başka isimlere daha çok itibar edilir ki? Tarihte yaşamış Diyarbakırlı olan çok önemli Müslüman şahsiyetler var. Neden onların isimleri sokaklara verilmiyor? BDP burada Ermeni kültürünü canlandırmak istiyor. Biz bunu kabul etmiyoruz ve belediyenin kararından biran önce dönmesini istiyoruz.”

Yorumlar kapatıldı.