İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Kimliğinde Hıristiyan yazıyor. Seninle mi uğraşacağız?’

Cevat Sinet / http://cevatsinet.blogspot.be/
1915 Soykırımında 1,5 milyondan fazla Ermeni öldürüldü. Dinleri, inançları sırf farklı olduğu için, tek tip bir halk yaratmak istedikleri için bu soykırımı gerçekleştirdiler. O yüzdendir ki, günümüzde bile, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “tek dil, tek millet” diyor. Peki, bir Ermeni’nin Türkiye’de yaşama ihtimali ne kadardır? Bir Ermeni’nin Türkiye’de linç edilme, aşağılanma, hakarete uğrama, öldürülme, “affedersin Ermeni” denme olasılığı %70’tir. Kaç tane Ermeni kaldı, o da ayrı bir tartışma konusu. Kalan Ermenilerin kaç tanesinin, kendini Ermeni olarak hissetmesi ve görmesi, bu da daha başka bir tartışma konusu. Tabi bunun yanında kendini Ermeni-Türk hissedenler de var. Bu da ayrı bir trajedi. (Güzel sorular. Ermeni kalamayanlar revaçta şimdilerde. Ermeni Türk hissedenler de başka bir grup. HYETERT)

Türkiye’de bir Süryani’nin yaşama ihtimali kaç? %40’ı “Süryaniler de kimdir?” der. %60’ı “Süryaniler neye inanıyor?” der. %90’ı “gavurdur”, “katli vaciptir” der, elinden gelse oracıkta öldürür. Ama işin trajedisi şurada, Ermeni de, Süryani de az kaldığı için öldürülme ihtimalleri zayıflamış. Geriye kalanlar da asimilasyona uğrayıp gidiyor. Çünkü elinden başka bir şey gelmiyor.
Peki bir Kürt’ün öldürülme ihtimali Türkiye’de ne kadardır?
Amerikalı siyah erkeklerin hapse girme ihtimali, %33. Türkiye’de bir Kürdün ölümü %90. Bir Kürt’ün, sırf Kürtçe konuştuğu için öldürülme ihtimali %99. En son olayda olduğu gibi, Diyarbakır Bismil’li Mahir Çelik, 10 saniyede 15 kişi tarafından linç edilerek öldürüldü. Kamu ve resmi kurumlarda, özellikle de batıda, Kürtçe konuştuğun zaman ayrımcılığa uğraman %100. Burada bir ironi yapmak lazım, evet biz %100 kardeşiz. Ne kadar gerçekçi değil mi?
Bir Alevi’nin ayrımcılığa uğraması yine %80. Sırf Alevi olduğu için, inancından dolayı ayrımcılığa tabi tutulması %80. Ne kadar gelişmiş bir ülkeyiz, değil mi? Gülmek için yatağınıza uzanabilirsiniz. Türkiye olarak, işte biz bu kadar gelişkin bir ülkeyiz.
Keldaniler de vardı, Nasturiler de vardı, Asuriler de vardı, Ezidiler de vardı. Biz o ihtimalleri sıfırladığımız için, hepsi soykırıma ve tehcire tabi tutulduğu için, artık ayrımcılığa, ırkçılığa uğrama veya öldürülme ihtimalleri ihtimalleri yok.
Evet Alevi açılımı geliyor. Dikkat! Kürt sorununda çözüm süreci geliyor. 91 yılda ne çözdülerse, bugün de aynen tekrarını çözüyorlar. Çözüm sürecine inanmak için, gerçekten de bu ülkede, bu coğrafyada hiç yaşamamış olmak lazım. Devletin, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar olan tarih kısmına bir bakalım. 1,5 milyon Ermeni’yi soykırım ve tehcirden geçirdi. Yani bir halk yok oldu. Süryaniler azınlığın azınlığı durumuna geldiler soykırımda, bu soykırım sadece Ermenilere gelmedi. Süryanilere de geldi. Süryanilere, Ezidilere, Keldanilere, Asurilere… Diğer geriye kalan Aleviler’e, Kürtler’e binbir türlü katliam ve tehcir uygulandı. Yavuz Sultan Selim kaç bin Alevi’yi katletti? Acıların soykırımların, tehcirin, sürgünün ne kadar boyutları varsa, bu devlet bu coğrafyada her halka, her millete misliyle tattırdı. Ağzınızın tadını kaçırmak istemezdim ama ne yazık ki bizim devletimiz de bu, milletimiz de bu.
Yazıyı şöyle bağlayalım, şimdi bu devlete nasıl güvenelim? Halkları öldürmek bedava, soykırım yapmak bedava, devleti ve toplumu sıfırlamak bedava. Sivil insanları devlet tarafından öldürmek bedava. Ne kadar bedavacı bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti!

Yorumlar kapatıldı.