İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“YETER DİYE HAYKIRALIM MI”

Sümeyra Tansel
Azınlık vakıfları Temsilcisi Laki Vingas “Kendimizi aidiyetimizi devamlı pazarlık masasında hissediyoruz. İnsaf ve yeter artık diye mi haykıralım” dedi. Edirne Valisi Dursun Şahin’in Sinagog restorasyonuyla ilgili yaptığı skandal konuşmaya ilişkin yorum yapan Azınlık vakıfları Temsilcisi Laki Vingas “Kendimizi aidiyetimizi devamlı pazarlık masasında hissediyoruz. İnsaf ve yeter artık diye mi haykıralım” dedi. Taraf’a konuşan Vingas sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben azınlıklar hakkında yapılan bir konferans için Paris’teyim burada azınlık haklarıyla ilgili Türkiye’de yapılan iyileştirmeleri anlatıyoruz. Restorasyon Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Yahudi cemaatiyle sürekli diyalog halinde yapılmıştı. Sonra birden öyle bir yumruk yiyince insan şaşırıyor. Vali’nin kullandığı “kin” kelimesi nasıl bir kelimedir. Biz bunun altından nasıl kalkarız. Çok ağır bir ifade.

 İlin bir numaralı yöneticisi “kin”li olduğunu ifade ediyor. Biz çocuklarımızı burada nasıl yetiştireceğiz. 100 yıldır geçmişin yükünü taşıyoruz. Geçmişte yaşananların hesabı bizden soruluyor. Hüviyetimizden vazgeçmemiz mi bekleniyor, ancak bu mümkün değil hüviyetimiz bizim için çok değerli. Kendimizi aidiyetimizi devamlı pazarlık masasında hissediyoruz. İnsaf ve yeter artık diye mi haykıralım”
“VALİ BEY FARKINDA MI”
Yahudi Cemati Lideri İshak İbrahimzadeh: Vali bey farkında mı? 1934  Trakya olayları ve dar bölge azınlık vakfı kanunu olmasaydı bugün Edirne sinagogumuz cemaatinin hizmetinde olurdu. Vali bey farkında mısınız? Hassasiyet gösterilerek korumaya çalışılan mezarlıklar yıllarca ranta talan edilenlerden geriye kalanlardır. Vali bey farkında mısınız ? ‘onlar’ın dediğiniz sinagogu ‘onlar’ın hatıralarını dahi yaşatmalarını engelleyince ‘onlar’ın sinagogu olur mu?
SÜMEYRA TANSEL

Yorumlar kapatıldı.