İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fotoğraf üstadı hemşehrimiz Ara Güler

Yazar: Emre Erdemir
Dünya otoritelerince kabul edilen dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri. Tam adı Aram Güleryan. ASMP’nin (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) tek Türk üyesidir. Savaş foto-muhabirliği yapmıştır ve çektiği savaş fotoğraflarından biri dünyaca ünlü “Times” dergisine kapak olmuştur. Ara Güler Almanya’da çok az fotoğrafçıya verilen “Master of Leica’ ünvanını kazanan nadir fotoğrafçılardan biridir. Meslek hayatına onlarca ödül ve başarı sığdıran Ara Güler, bu topraklardan çıkan en önemli isimlerdendir.

Şebinkarahisar’da Ermeni asıllı eczacı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Şebinkarahisar’da adının verildiği caddenin açılışını yaparken “Çok değişik bir duygu yaşadım. Baba memleketime 5 kez gelmiştim. Kendi adımın verildiği sokağı açmam çok güzel duygu. Ben Şebinkarahisarlı olduğumu ilk önce arkadaşım Aziz Nesin’den öğrendim. Onunla komşu köylerdeniz.” diye konuştu.
Hemşerimiz olan bu denli önemli ve değerli bir sanatçının bilinmesi, değerlerimize sahip çıkmamız açısından son derece önemli bir yere sahip. Ara Güler gibi değerlerimiz bu topraklardan çok başarılı insanların çıkabileceğini gösteren en önemli kanıttır.
Genç bir iletişimci ve amatör bir fotoğrafçı olarak bana ilham verdiği gibi, Ara Güler’i tanımak şehrimizde başarı potansiyeli yüksek birçok kişiye de ilham verecektir.

Yorumlar kapatıldı.