İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’li tarihçiden Erdoğan’ı üzecek haber

Cami değil tepe, Küba değil Bahamalar.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Amerikayı Kolom’dan önce müslümanlar keşfetti’ tartışmalarına Amerikalı tarihçi Gary Knight’de katıldı. ABD’de yayınlanmış “Unutulan Kardeşler” isimli kitabında Amerika kıtasının keşfini anlatan ABD’li tarihçi Gary Knight, “Kolomb bir camiden söz ediyor. Güzel tepenin küçük bir camiyi andırdığını yazıyor. Kolomb burayı İspanya’daki ‘Âşıklar Kayası’na benzetiyor” diyor. Knight, bu yerin aslında Küba’da değil, Bahamalar’da olduğunu da vurguladı. Knight, Amerika’yı keşfeden Kristof Kolomb’un anılarında Küba’da cami gördüğüne yönelik bir şey olmadığını, ancak Cenovalı kâşifin gördüğü bir tepenin şeklini camiye benzettiğini ifade etti. Knight, bu yerin Küba’da değil Bahamalar’da olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD’de yeni piyasaya çıkan “Forgotten Brothers” (Unutulan Kardeşler) isimli kitabı ile Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfinde büyük rol oynayan Pinzon kardeşleri anlatan yazar Gary Knight, Hürriyet’ten Razi Canikligil’e yaptığı açıklamada “Evet, Kolomb, anılarında bir camiden söz ediyor. Ancak, cami gördüğünü değil, zirvedeki bir tepenin güzel ve küçük bir camiyi andırdığını yazıyor. Ayrıca, burası Küba’da değil, Bahamalar’da. Kolomb, günlüklerinde tarif ettiği zirveyi İspanya’daki Âşıklar Kayası’na benzetiyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’da yaşayan tarihçi Fuat Sezgin’e dayanarak “Kolomb’dan 314 sene önce 1178’de Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Kristof Kolomb’un hatıralarında Küba kıyılarında dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir. Kübalı kardeşimle bunu konuşuruz. O dağın tepesine bir cami bugün de yakışır” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar kapatıldı.