İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türkiye’ye karşı Kıbrıs-Ermenistan işbirliği”

Ermenistan’a iki günlük resmi ziyarette bulunan Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Ankara’nın karşısında Güney Kıbrıs ve Ermenistan’ın ikili işbirliklerini güçlendirmesi, katıldıkları uluslararası organizasyonlarda güçlerini birleştirmeleri ve Türk metotları karşısında ortak cephe oluşturarak, gerek Güney Kıbrıs, gerekse Ermeni diasporasının dünya çapındaki karar alma merkezlerine erişimlerini değerlendirmeleri gerektiğini savundu. İki meclis heyetinin temaslarında 2015 yılında sözde “Ermeni soykırımının” 100’üncü yılı dolayısıyla her iki ülkede hazırlanmakta olan etkinliklere de değinildiğini kaydeden gazete,  Ermeni Meclis Başkanı Galust Sahakyan’ın Rum Meclis heyetini Ermenistan’da gerçekleştirilecek etkinliklere davet ettiğini belirtti.

***
Güney Kıbrıs ile Ermenistan’ın Türkiye karşısında ortak bir cephe oluşturması gerektiği savunuldu. Fileleftheros gazetesi, yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, Ermenistan’a iki günlük resmi ziyarette bulunan Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, Ermenistan Meclis’inin özel bir oturumunda konuşma yaptığını yazdı. Habere göre, Omiru, Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki dost ilişkilerinden söz ederken, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki faaliyetlerine de değinmeyi ihmal etmedi. İki ülkenin daha zor koşullarda yaşamayı başardığını belirterek, bugün de umutlu olduklarını söyleyen Omiru, Ankara’nın karşısında Güney Kıbrıs ve Ermenistan’ın ikili işbirliklerini güçlendirmesi, katıldıkları uluslararası organizasyonlarda güçlerini birleştirmeleri ve Türk metotları karşısında ortak cephe oluşturarak, gerek Güney Kıbrıs, gerekse Ermeni diasporasının dünya çapındaki karar alma merkezlerine erişimlerini değerlendirmeleri gerektiğini savundu.
İki meclis heyetinin temaslarında 2015 yılında sözde “Ermeni soykırımının” 100’üncü yılı dolayısıyla her iki ülkede hazırlanmakta olan etkinliklere de değinildiğini kaydeden gazete,  Ermeni Meclis Başkanı Galust Sahakyan’ın Rum Meclis heyetini Ermenistan’da gerçekleştirilecek etkinliklere davet ettiğini belirtti.
Habere göre, Meclis Başkanları görüşmesinde ise Omiru, Ermenistan’da kendini yabancı hissetmediğini belirterek, burasının sanki ikinci vatanı olduğunu söyledi.
Gazete, görüşmelerin ardından, Meclis avlusuna fidan diken Omiru’nun akşam saatlerinde de Ermenistan Devlet Başkanı Serzh Sargsyan ve Başbakan Hovik Abrahamyan ile görüştüğünü aktardı.

Yorumlar kapatıldı.