İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Papa’ya yazdığı davet mektubu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Sarayı’nın ilk yabancı konuğu olarak ağırlayacağı Papa Francis’e yazdığı davet mektubu ortaya çıktı. Milli Gazete’nin bugün manşetten duyurduğu mektupta Erdoğan, Hıristiyan dünyasının ruhani lideri Papa’ya ‘Kutsiyetpenahları’ şeklinde hitap ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, davet mektubunda “Yüce kişiliğinizi ülkemizde ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız” ifadesine yer verdi.

İŞTE ERDOĞAN’IN PAPA’YA YAZDIĞI O MEKTUP:
“Kutsiyetpenahları Papa Fransuva,
Ülkemizi ziyaretiniz için yüce kişiliğinize selefim Sayın Abdullah Gül tarafından yapılan daveti Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cumhurbaşkanı olarak, göreve başladığım şu günlerde yenilemekten özel bir memnuniyet duymaktayım.
Katolik aleminin ruhani liderliği görevini, üstlendiğiniz tarihten bu yana dünya barışı ve insanlığın kardeşliği ve huzuru için göstermekte olduğunuz değerli gayretlerinizi takdirle izlemekteyim. Çalışmalarınızın katkı ve etkilerini Birleşmiş Milletler himayesinde sürdürülen ve Türkiye’nin de eş başkanlığını yürütmekte olduğu Medeniyetler İttifakı sürecinin hedeflerine erişilmesi bakımından da ayrıca önemsemekteyim.
Günümüzde farklı dinlerin mensupları arasında diyaloga ve karşılıklı anlayışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Farklı din ve inançlara ev sahipliği yapan, din ve vicdan hüriyettinin anayasa teminatı altında bulunduğu Türkiye, bu bağlamda örnek bir konumdadır. Ülkemize yapacağınız ziyaret tüm insanlık için ayrı bir önem ve anlam taşıyacak. Tarihte yaşanan anlaşmazlıkların giderilmesi ve geleceğe umutla bakılmasına yardımcı olacak, mesajların verilmesine vesile olacaktır.
Programınız açısından uygun olduğu takdirde 28-30 Kasım 2014 tarihlerinde Yüce Kişiliğinizi ülkemizden ağırlamaktan, onur ve mutluluk duyacağımı bildirmek isterim.
Bu vesile ile Yüce Kişiliğinizin sağlık ve mutluluğu için en halisane dileklerimi sunarım”
(Kaynak: Milli Gazete)

Yorumlar kapatıldı.